Türkiye'nin Coin Haberleri - Bitcoin Haber
Bitcoin
$70,831.64
+2224.62
Ethereum
$3,570.40
+82.04
Litecoin
$93.91
+0.13
DigitalCash
$38.40
+0.73
Monero
$135.36
-3.37
Nxt
$0.00
-0
Ethereum Classic
$32.47
+0.96
Dogecoin
$0.22
+0.04

Kraken Yöneticisi FTX Hackerini Bulduklarını Açıkladı

0 262

Kraken borsasının CSO’su Nick Percoco, FTX hackerinin kimliğinin sonunda ekibi tarafından keşfedildiğini duyurdu.

Sadece birkaç saat önce, Mario Nawfala’ya yanıt olarak, Kraken Exchange’in CSO’su Nick Percoco, Kraken ekibinin artık FTX’i hackleyen kullanıcının adını bildiğini tweetledi.

Hacker nasıl bulundu?

Kraken’in KYC (müşterini tanı) mekanizması, hack sırasında çalınan parayı boşaltmak için borsayı kullandıklarında Kraken’in ekibinin hacker’ı tanımlaması için yeterli oldu.

IBCgroup.io’nun kurucusu ve CEO’su Mario Nawfal, bilgisayar korsanının muhtemelen beceriksiz bir kişi olduğunu tweetledi ve ekledi:

Kullanıcının kimliğini biliyoruz.

Tanınmış YouTuber ve kripto para birimi ve NFT organizatörü Satoshi Stacker da dava hakkında yorum yaptı ve FTX “Hacker”ın yalnızca TRX cüzdanını Kraken’den finanse ettiğini belirtti. Hacken.io’nun CEO’su ve kurucu ortağı Dyma Budorin, just.money’in yaratıcısı Tobias Silver’ı FTX Tron hesaplarına ilişkin derinlemesine analizinden dolayı da övdü.

Bilgisayar korsanının beceriksizliği nedeniyle Budorin, rug pull olayının arkasında (FTX’te) içeriden birinin olduğu sonucuna vardı. Kraken ve kolluk kuvvetleri de artık tanımlanan kişinin izini sürmek ve izlemek için birlikte çalışacaklar.

FTX hack olayı

FTX’in beklendik bir şekilde Bölüm 11 iflas başvurusunda bulunma kararını açıklamasından saatler sonra, 600 milyon dolarlık hack haberi ortaya çıktı. Sam Bankman-Fried, hack’ten önce FTX’in CEO’su olarak görevinden de istifa etmişti. Dosyaya göre, FTX’e bağlı yaklaşık 130 diğer kuruluş da yargılamanın tarafı olacak. İflas eden kripto para borsası FTX’te yaklaşık 1 milyar dolarlık müşteri mevduatının eksik olduğu söyleniyor ve Bankman-Fried’in parayı elde etmek için FTX’in muhasebe sisteminde bir “arka kapı” kullandığı iddia ediliyor.

Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.