Türkiye'nin Coin Haberleri - Bitcoin Haber
Bitcoin
$63,035.39
-1338.31
Ethereum
$3,120.52
-21.05
Litecoin
$87.78
+2.82
DigitalCash
$30.00
-0.58
Monero
$118.96
-1.82
Nxt
$0.00
-0
Ethereum Classic
$27.31
+0.71
Dogecoin
$0.15
-0

FTX CEO’su “SBF” İstifa Etti! Peki Şimdi Ne Olacak?

0 279

Günlerdir yaşanan İflas ve ağır kayıpların ardından, Sam Bankman-Fried CEO görevinden ayrıldı ve John Ray III FTX‘in yeni CEO’su olarak göreve atandı.

Cuma sabahı, sorunlu kripto para borsası FTX, büyük bir likidite sıkışıklığı nedeniyle Bölüm 11 iflas başvurusunda bulunduğunu duyurdu.

FTX’in yeni CEO’su belli oldu

Şirket, iflas başvurusunun ardından, eski milyarder CEO Sam Bankman-Fried’in, bir zamanlar 32 milyar dolar değerinde olan borsanın aniden çökmesine neden olan bir likidite krizinin ardından görevinden istifa ettiğini açıkladı.

John Ray III, şimdi yeni CEO olarak sorunlu borsayı denetleyecek ve süreç boyunca diğer “bağımsız profesyoneller” ile birlikte çalışacak. Ray yaptığı açıklamada,

“FTX’in ancak organize bir entegre süreçte etkin bir şekilde yönetilebilecek değerli varlıkları var. Her çalışanın, müşterinin, alacaklının, yüklenicinin, hissedarın, yatırımcının, devlete ve diğer paydaşlara verdiği yetkinin bu çabayı göstereceğinden emin olmak istiyorum; titizlik, titizlik ve şeffaflık ile.

Yeni FTX CEO’su Ray şöyle devam etti: “Olaylar hızla ilerliyor ve yeni ekip daha yeni başladı.”

Ancak ABD’den gelen bir rapora göre, Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu, John Ray III içeriden öğrenenlerin ticareti için kayıtlı. Bu da yatırımcıların akıllarını karıştırmış görünmekte.

FTX neden iflas etti?

Likidite kısıtlamaları arasında sorunlu borsa için potansiyel bir kurtarma olarak, Binance Salı günü sorunlu rakibi FTX’i satın almak için bir niyet mektubu imzaladı. Ancak bu plan, Binance’in FTX üzerindeki sıkı çalışmasından 24 saatten kısa bir süre sonra başarısız oldu. Bir zamanlar kendi alanında lider olan ünlü kripto borsası bu süreçte bir haftadan kısa bir sürede çöktü.

Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.