Türkiye'nin Coin Haberleri - Bitcoin Haber
Bitcoin
$64,687.45
+805.19
Ethereum
$3,087.65
+5.79
Litecoin
$81.04
-0.18
DigitalCash
$29.80
+1
Monero
$117.72
+3.04
Nxt
$0.00
-0
Ethereum Classic
$26.06
+0.25
Dogecoin
$0.15
0

Kazakistan’da Madencilere Yönelik Yeni Kararlar Açıklandı

0 337

Kripto para madenciliğinin ana merkezlerinden biri olan Kazakistan, ülkede faaliyet gösteren tüm kripto para madencileri için zorunlu bir lisans getirmek istiyor. Kazakistan Parlamentosu’nun alt meclisi Mazhilis, tasarıyı 12 Çarşamba günü sundu. TASS tarafından bildirilene göre, milletvekilleri parlamentodaki diğer dört yasayla birlikte kripto para birimi endüstrisi hakkında bir yasa tasarısı sundular. Tasarının amacı, dijital varlıkların oluşturulması ve dolaşımı için yasal bir çerçeve oluşturmak olarak açıklandı. Yasa ayrıca, dijital madenciliğin yasal düzenlemesinin önündeki engelleri de kaldırmayı amaçlıyor.

Mazhilian Ekonomik Reform Komitesi üyesi Ekaterina Smyshlyaeva, Kazakistan hükümetinin kripto madencilerinin elektrik tüketimini düzenlemek için düzenlemeler getirmeyi planladığını söyledi. Ülkenin Enerji Bakanlığı da madencilerin  enerji tüketim miktarına göre kotalar belirlemeye çalışıyor.

Smyshlyaeva tarafından konuya dair yapılan açıklamaysa şu şekilde:

“Kazakistan, blockchain endüstrisinin hammadde eki olarak kullanılıyor. Ücretler yoluyla, madencileri Kazakistan’da bir lisansa sahip olmaya, yani tüzel kişilikler oluşturmaya ve tam teşekküllü vergi konusu olmaya mecbur ediyoruz. Madencilik havuzları da ekonominin bir parçası haline geldi. Ücretler, ekosistemdeki dijital varlıkların üretimi ve dolaşımı arasındaki bağlantıyı sağlar. Aynı zamanda madencilerin ve maden havuzlarının faaliyetleri Dijital Kalkınma, İnovasyon ve Havacılık Sanayi Bakanlığı tarafından düzenlenecek ve lisanslanacak.”

Kripto para madencileri için vergiler

Yeni lisans yasaları Kazakistan’daki kripto para madencileri için yeni bir vergi yapısı da getirecek. 2024’ten başlayarak, kripto madencileri sermayelerinin %75’ini yerel kripto borsalarında değiştirmek zorunda kalacaklar. Şu anda hükümet, kripto para madenciliği ekipmanlarının ithalatına katma değer vergisi uyguluyor. Hatta kripto para madencilerinin ücretlerine kurumlar vergisi getirmeyi planlıyorlar. Ek olarak, bir maden havuzu gelir vergisi de bulunmakta.

Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.