Türkiye'nin Coin Haberleri - Bitcoin Haber
Bitcoin
$70,934.48
+1045.93
Ethereum
$3,591.11
+25.95
Litecoin
$94.91
+0.63
DigitalCash
$38.37
+0.76
Monero
$135.84
-2.38
Nxt
$0.00
-0
Ethereum Classic
$32.41
+0.83
Dogecoin
$0.22
+0.03

Jack Dorsey, Merkeziyetsiz Sosyal Medya “Bluesky”ın Testlerine Başlıyor

0 196

Musk’ın Twitter’ı satın alması son günlerin en çok konuşulan konusu oldu. Ancak bazı isimler bunun bir çılgınlık olduğunu belirterek rahatsızlıklarını dile getiriyor. Bu konuda, eski Twitter yöneticisi Jack Dorsey’in merkeziyetsiz bir sosyal medya “Bluesky” projesi vardı. Twitter’ın kurucu ortağı ve eski CEO’su Jack Dorsey, yeni sosyal ağın beta testini duyurdu. Elon Musk Twitter’ı devralmadan bir hafta önce Dorsey, merkezi olmayan sosyal ağı Bluesky’nin beta testçileri aradığını duyurmuştu. Şubat ayında şirket, Bluesky PBLLC, Public Benefit LLC’yi oluşturarak planı ayrı bir varlık olarak devre dışı bırakacağını duyurdu.

Yakın tarihli bir açıklamada, Jack Dorsey şunları söyledi:

“Ağ dağıtıldıktan sonra, birden fazla tarafın koordinasyonunu gerektiriyor, bu yüzden karışıklıkları çözmek için özel bir beta başlatıyoruz.”

Merkeziyetsiz sosyal medya ağı “Bluesky”

Twitter, önde gelen sosyal medya ağı için benzer bir merkezi olmayan konsept geliştirmeye yardımcı olmak amacıyla Bluesky’ı ilk olarak 2019’da başlattı. Bluesky’nin ana hedefi, kamu tartışması için güçlü ve açık bir standart oluşturmaktır. Ancak, Bluesky şu anda herhangi bir şirket tarafından kontrol edilmiyor. Ayrıca Dorsey, Kasım 2021’de Twitter CEO’su olarak görevinden ayrıldı ve sonraki aylarda Musk, sosyal ağ için bir devralma teklifi başlattı. Elon Musk, uzun bir savaşın ardından Perşembe günü Twitter’ı devraldı ve CEO’su Parag Agrawal’ı ve diğer iki üst düzey yöneticiyi çabucak görevden aldı.

Basın açıklamasına göre, yeni uygulama, bir yerine birden fazla site tarafından barındırılacak olan, kimliği doğrulanmış aktarım protokolü (AT Protokolü) olarak bilinen federe bir sosyal ağ sistemi kullanacak. Bu beta testleri sırasında Bluesky, protokolün ayrıntılarını da iyileştirecek ve nasıl çalıştığına dair bilgileri ortaya çıkaracaktır. Şirket bu hafta yaptığı basın açıklamasında “Bir sonraki adım protokolü test etmeye başlamak. Dağıtılmış bir protokol geliştirmek zor bir süreç.” ifadelerini kullandı.

“Beta testi sırasında, protokol özelliklerini yinelemeye ve nasıl çalıştığına dair ayrıntıları paylaşmaya devam edeceğiz. Hazır olduğunda, açık betaya geçeceğiz.” diye de ekledi.

Açıklamalar şöyle devam ediyor:

‘Bluesky’ kelimesi geniş bir olasılık alanını çağrıştırıyor. Bu, bu projenin kurulmadan önceki orijinal adıydı ve şirketimizin adı olarak kaldı. AT protokolünün üzerindeki olasılıklar dünyasına açılan bir portal olduğu için oluşturduğumuz uygulamayı Bluesky olarak adlandırıyoruz.”

Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.