5 Şubat tarihinde “neredeyse tüm fonları” kaybeden küçük ölçekli kripto para borsası Altsbit, Mayıs 2020’de hizmetlerini sonlandıracak. Altsbit, 6 Şubat tarihinde Twitter hesabı üzerinden hack olayı hakkında ilk haberi verdikten sonra, 9 Şubat tarihinde para çekme talimatlarını işleme almaya başladı. Açıklamaya göre, hack saldırısında Altsbit, 6.929 Bitcoin (BTC) ve 23 Ether (ETH) kayba uğradı. Pirate Chain (ARRR), VerusCoin (VRSC) ve Komodo (KMD) gibi diğer kripto para birimlerinde de kayıplar yaşandı.

Para iadeleri soğuk cüzdandan yapılacak

Altsbit’in kripto paralarının soğuk cüzdanda saklanmasına rağmen, borsa hizmetlerini 8 Mayıs 2020’de sonlandırılacak. Şirket, saldırıdan etkilenen kullanıcıların hesaplarında tutarları, soğuk cüzdan fonlarından geri ödeyeceğine söz verdi:

“Geri ödemeler 10 Şubat 2020’de başlayacak ve 8 Mayıs 2020’de sona erecek. Bu tarihten sonra Altsbit platformu işleme kapanacağı için, o tarihten sonra para iadesi talep etmek artık mümkün olmayacak.”

Altsbit sözcüsü, şirketin hizmetleri kapatma kararının nihai olduğunu doğruladı. Müşterilerinin meblağlarını sırayla geri ödeyeceğini belirterek, “Kullanıcılara ve ardından platforma soğuk cüzdanda tuttuğumuz her şeyi iade edeceğiz, ardından sistem kapanacak” açıklamasında bulundu.

İtalya merkezli Altsbit, küçük çaplı kripto para borsası olarak önemli ölçekte kripto para kaybetti. Haber yayına hazırlanırken Bitcoin ve Ether birimlerindeki doğrulanmış kayıplarının toplam tutarı yaklaşık 70.000 dolardı. Buna karşılık, Güney Kore kripto para borsası Coincheck, 2018 yılında yaşanan ve “dünya tarihinin en büyük hırsızlığı” olarak kabul edilen bir saldırıda 500 milyon doların üzerinde kayıp yaşamıştı. Güvenlik kusurları ve hırsızlıklar, kripto para borsalarının 2019’da canını yaktı. 11 hack saldırısında toplam 292 milyon dolar çalındı. 2018’de, kripto borsaları daha az hack yaşamıştı. Sadece dokuz kripto borsası güvenlik ihlallerine kurban gitmişti. 20 Ocak’ta önde gelen küresel kripto borsası Binance’in kurucu ortağı ve CEO’su Changpeng Zhao, çoğu kullanıcı açısından kripto varlıkları borsada tutmanın, anahtarları bizzat korumaktan daha güvenli olduğunu ileri sürdü.