Türkiye'nin Coin Haberleri - Bitcoin Haber
Bitcoin
-1157.83
Ethereum
-37.73
Litecoin
+1.49
DigitalCash
+0.23
Monero
+2.77
Nxt
0
Ethereum Classic
+0.47
Dogecoin
0

Garanti BBVA Portföy, Metaverse Alanına Adım Attı

0 264

Türkiye’de ilk portföy yönetim şirketi olarak faaliyetlerine devam eden Garanti BBVA Portföy, metaverse alanına adım attı. Farklı yatırım alanlarında müşterilerine hizmet vermeye karar veren şirket şimdi de sanal dünya ile ilgili bir fon başlatıyor. Bu kapsamda  “Garanti Portföy Metaverse ve Yeni Teknolojiler Değişken Fonu’nun (MET)” kurulduğu açıklandı.

Garanti BBVA Portföy tarafından bulunan bu yeni fon, müşterilerin bu alana ilişkin hizmet veren şirketlere yatırım yapmalarına olanak sağlamış olacak. Fon kapsamında teknoloji, bilgi teknolojileri, teknolojik donanım, iletişim, telekomünikasyon, elektronik ticaret, biyoteknoloji, medikal teknoloji ve yazılım sektörlerindeki şirketler bulunuyor.

Konuyla ilgili düşüncelerini paylaşan Garanti BBVA Portföy Genel Müdürü Sinem Edige şu yorumu yaptı:

“Sektörümüzdeki çeyrek asırlık tecrübemiz, geniş yatırım yönetimi kadromuz ve şirket içi güçlü araştırma ekibimizle müşterilerimiz için yenilikçi ürünler sunuyoruz. Metaverse de bu kapsamda üzerine eğildiğimiz özel bir alan oldu. Metaverse; blockchain, kripto varlıklar, sanal gerçeklik, yapay zeka ve nesnelerin interneti gibi birçok teknolojinin birleşiminden oluşuyor. Son dönemde artırılmış ve sanal gerçeklik teknolojisinin ağırlıklı olarak oyun sektöründe kullanıldığını ve büyük teknoloji şirketlerinin bu alana yatırım yapmaya başladığını da görüyoruz. Henüz başlangıç aşamasında olan metaverse, yeni kullanım alanlarıyla gelecekte tüketici ve işletmelerin davranışlarının dönüşümünü sağlayabilir. Garanti BBVA Portföy olarak biz de çağı ve yeni trendleri takip eden yatırımcılarımızın alternatif ürün beklentilerine hizmet edecek şekilde Türkiye’de ilk ve tek olan Metaverse ve Yeni Teknolojiler Değişken Fonu’nu hayata geçirdik. Bu fonu, metaverse ve yeni teknolojilerine yatırım yapmak isteyen, birikimlerini değerlendirirken orta ve uzun vadeli bakış açısıyla düşünen, TL ile fon alımı yaparak portföyünü çeşitlendirmek isteyen yatırımcılarımız değerlendirebilir. Garanti BBVA Portföy olarak yenilikçi yaklaşımlarla yatırımcılarımıza farklı çözümler sunmaya devam edeceğiz.”

Bir ABD’li Şirket Daha DOGE ve SHIB Kabul Etmeye Başlıyor

Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.