Türkiye'nin Coin Haberleri - Bitcoin Haber
Bitcoin
$71,296.31
+2443.15
Ethereum
$3,577.56
+64.69
Litecoin
$94.86
+0.05
DigitalCash
$38.38
+1.12
Monero
$135.60
-2.73
Nxt
$0.00
-0
Ethereum Classic
$32.65
+0.66
Dogecoin
$0.22
+0.03

FTX Krizi NFT Piyasalarında da Önemli Düşüşlere Neden Oldu

0 246

FTX çöküşü devam ederken ve yatırımcılar belirsizliğini koruyorken, Bored Ape Yacht Club gibi popüler NFT koleksiyonlarının taban fiyatı önemli ölçüde düşüş yaşamış durumda.

Kripto piyasası, FTX’in likidite çöküşünün raporları ve müşteri fonlarının yanlış kullanıldığı iddiaları nedeniyle kargaşa içinde. Bu kriz, NFT pazarında şok dalgaları göndererek NFT’lerin panik satışına yol açtı. FTX fiyaskosu devam ederken ve yatırımcılar kripto paraların geleceği konusunda belirsiz kalırken, Bored Ape Yacht Club NFT’lerinin taban fiyatı önemli ölçüde düştü.

Haber saatleri itibariyle, piyasada bulunan en düşük Bored Ape Yacht Club NFT 57.5 ETH veya yaklaşık 76.400 dolar olarak listelenmiş durumda. ETH’ye çevrildiğinde, bu son 24 saatte %7’lik bir kayba işaret ediyor. Ancak ETH değerindeki düşüşü (bu hafta %13 düşüş) hesaba katarsanız, son gün dolar bazında %24 düştü. Mevcut Bored Ape NFT fiyatı (dolar olarak), bu yılın başlarında 29 Nisan’da yaklaşık 429.000 dolar (152 ETH) olan zirvesinden bu yana önemli ölçüde düştü. Bu, aynı zamanda %82’lik bir düşüş yaşandığını gözler önüne seriyor.

NFT fiyatları neden düşüyor?

Bored Ape’i bu hafta aşağı çeken birkaç olası faktör var. Bunlardan biri, FTX çöküşünden sonra kripto pazarındaki genel korku. Bu, bazı yatırımcıları “mavi çip” NFT’lerini satmaya zorlayabilir. Şaşırtıcı bir şekilde, bu davranışı destekleyen kanıtlar da var. Gittikçe daha fazla NFT sahibi, piyasa değerinden daha düşük teklifleri kabul ediyor. Bu, yatırımcıların piyasa türbülansı ortasında NFT’lerinden hızla kurtulmak için çabaladıkları anlamına gelmekte.

Kripto pazarının çöküşüne katkıda bulunan bir diğer faktör ise BendDAO oldu. Platform, kullanıcıların NFT’lerini teminat olarak kullanarak kripto kredileri almalarını sağlayan bir borç verme sistemidir. BendDAO şu anda büyük piyasa platformlarında minimum piyasa fiyatının altında mevcut tekliflerle 14 Bored Ape NFT tasfiye edilmiş krediyi açık artırmaya çıkarıyor. Bu, varlıklara olan talebin zayıf olduğunu göstermektedir. BendDAO, ETH’sinin bittiği Ağustos ayında ciddi bir likidite krizi yaşadı. Ve hacizli ipotekten ele geçirilen NFT’leri açık artırmaya çıkarmak için yeterince yüksek teklifler alamadı. Sonunda, protokol katılımcıları tasfiye eşiğini düşürmeye karar vererek BendDAO’nun borç için NFT’leri satmasını kolaylaştırdı.

Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.