Türkiye'nin Coin Haberleri - Bitcoin Haber
Bitcoin
$69,720.33
-1050.08
Ethereum
$3,532.12
-55.94
Litecoin
$99.24
+3.5
DigitalCash
$38.37
-0.2
Monero
$135.22
-2.65
Nxt
$0.00
0
Ethereum Classic
$32.08
-0.25
Dogecoin
$0.21
-0

FBI’dan Kripto Para Dolandırıcılıklarına Karşı Öneriler

0 397

Yakın tarihli bir habere göre, ABD Federal Soruşturma Bürosu (FBI), kripto para yatırımcılarına, kötü amaçlı kişilerin kripto para varlıklarını çalmak için merkezi olmayan finans (DeFi) platformlarındaki güvenlik açıklarından giderek daha fazla yararlandıklarını söyleyerek yeni bir uyarı yayınladı.

FBI, siber suçluların kripto para birimlerine artan yatırımcı ilgisinden, zincirler arası işlevselliğin karmaşıklığından ve DeFi platformlarının açık kaynaklı yapısından yararlanma eğiliminde olduğunu belirtti. Veriler, Ocak 2022 ile Mart 2022 arasında siber suçluların 1,3 milyar dolar değerinde kripto para çaldığını ortaya koydu. Hırsızlıkların neredeyse %97’si DeFi platformlarından geliyor.

FBI’dan uyarı

FBI, bu tür hileli uygulamaların yatırımcılar için büyük fidye kayıplarına yol açabileceğini aktardı. Bunu akılda tutarak, FBI, yatırımcıları İnternet Suçu Şikayet Merkezi veya yerel FBI ofisi aracılığıyla DeFi yatırımlarıyla ilgili olarak şüpheli siber suçlularla iletişim kurmayı tavsiye ediyor.

Kolluk kuvvetleri, siber suçluların DeFi platformlarını dolandırmanın farklı yollarını da keşfettiğini açıkladı. Bunlar, DeFi platformu Token Bridge’deki bir imza doğrulama güvenlik açığından yararlanmayı ve platformun çeşitli teknolojilere yaptığı tüm yatırımları kaldırmayı içermekte. Yetkililer, tavsiye dizisinde yatırımcılara finansal hedeflerine ve finansal kaynaklarına göre yatırım kararları vermelerini tavsiye ediyor. Şüpheye düşüldüğünde ise, lisanslı bir finansal danışmandan tavsiye almanın her zaman iyi bir fikir olduğu aktarılıyor.

FBI’ın yatırımcılara tavsiye ettiği diğer önlemler şunlardır:

  • Yalnızca DeFi platformlarını, akıllı kişileri ve protokolleri uygun şekilde araştırdıktan sonra yatırım yapın.
  • DeFi yatırımlarıyla ilişkili belirli risklerin farkında olun.
  • DeFi yatırım platformunun bağımsız bir denetçi tarafından bir veya daha fazla kod denetiminden geçtiğinden emin olun.
  • Çok sınırlı bir süre içinde DeFi yatırım fonlarına katılmaya dikkat edin.
  •  Kitle kaynaklı çözümlerin güvenlik açığı belirleme ve iyileştirme için oluşturabileceği risklerin farkında olun.
Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.