Türkiye'nin Coin Haberleri - Bitcoin Haber
Bitcoin
$63,412.46
+1723.16
Ethereum
$3,064.60
+56.59
Litecoin
$81.15
+0.41
DigitalCash
$29.21
+1.33
Monero
$116.93
-1.48
Nxt
$0.00
0
Ethereum Classic
$26.20
+0.53
Dogecoin
$0.15
0

Fantom (FTM), Ağdaki Bir DeFi Saldırısının Ardından Yüzde 15 Düştü

0 470

Fantom (FTM), en büyük merkeziyetsiz borsalardan biri olan platformun bir hack saldırısına uğramasının ardından keskin bir düşüş yaşadı.

FTM son 24 saatte %15 düştü ve şu anda dokuz ayın en düşük seviyesi olan 0.322552 dolardan işlem görüyor. Cumartesi günkü kayıplar ve kripto para çöküşünün ardından bu hafta FTM değerinin yarısından fazla arttığını görmüştük.

Fantom’un en büyük DeFi borsalarından biri olan SpiritSwap, platformunun hack saldırısına kurban olduğunu söyledi. Platform, daha fazla hırsızlığı önlemek için operasyonları durdurmak zorunda kalmasına rağmen yaklaşık 18.000 doların çalındığını söylüyor. SpiritSwap, basın açıklaması sırasında işlemleri henüz açmamıştı.

Üç Ayda Dördüncü Fantom Hack’i

SpiritSwap saldırısının kapsamı sınırlı görünse de, son üç ayda Phantom’a yapılan dördüncü büyük saldırıdır. Nisan ayında Deus Finance, platforma 13 milyon dolardan fazlaya mal olan flaş kredileri kötüye kullanarak saldırıya uğradı. Deus, Mart ayında da yine istismar edildi. Buna karşılık, FTM tabanlı bir başka protokol olan Fantasm, başka bir saldırıda 2,6 milyon dolar kaybetti. Saldırı dizisi, FTM’ye olan yatırımcı güvenini ciddi şekilde zedeledi ve altcoin projesi şimdi 2022’de %86 daha düşük bir değerden satılıyor. Cumartesi günkü fiyat tepkisinde olduğu gibi, FTM her saldırıda coin değerinde büyük bir kayıp yaşamaktan kaçamadı.

SpiritSwap, bu hafta saldırılan tek proje değil. Godaddy alan barındırma platformundaki güvenlik açıkları, birçok büyük kripto projesini tehdit ediyor gibi görünüyor. Bunlardan biri, Polygon tabanlı DEX QuickSwap’ın olmuştu. Borsa şimdi diğer fonların çalınmasını önlemek için takasları durdurdu. Buna ek olarak, kullanıcı fonları ve likidite fonlarının güvenli olduğu söyleniyor. Çalınan paranın toplam miktarı şu anda belirsizliğini koruyor. Birçok kripto projesinin Godaddy kullanması nedeniyle, saldırının tam kapsamı şu anda bilinmiyor.

Bir bilgisayar korsanının, çeşitli web sitelerinin hesaplarına girmek için Godaddy’nin hesap kurtarma yöntemini kullanabileceği tahmin ediliyor. Poligon Sandeep Nailwal’ın kurucusu, konu hakkında “Etherscan’ın da tehlikeye atılabileceğini duydum.” dedi.

XRP İçin Gözler Tekrardan 0,50 Dolara Dikildi! İşte Yatırımcıyı Bekleyenler

Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.