Türkiye'nin Coin Haberleri - Bitcoin Haber
Bitcoin
$63,194.24
-2862.93
Ethereum
$3,102.09
-145.52
Litecoin
$83.04
-3.4
DigitalCash
$29.91
-1.44
Monero
$118.40
-3.82
Nxt
$0.00
0
Ethereum Classic
$26.08
-1.52
Dogecoin
$0.15
-0.01

Ethereum İstanbul Çatalından Sonra Daha Hızlı Olacak

0 422

Ethereum İstanbul Çatalından Sonra Daha Hızlı Olacak .

Vitalik Buterin, Ethereum’un yaklaşmakta olan İstanbul çatalından sonra saniyede 3.000 işlemi destekleyeceğini iddia etti . Bu, yeni bir Ethereum yaratıcılık dalgasını açığa çıkarır mı? Ethereum ağındaki trafikte bir artış bekleyebilir miyiz? Artışı ETH’nin fiyatını etkileyebilir mi?

Geleneksel bilgelik, Ethereum’un çok yavaş olmasıdır. Fakat hangi amaç için bu çok yavaş? Finansal hizmetler için yeterince hızlı görünüyor. Ancak insanların “Ethereum yavaştır” derken yaptıkları hata, ne kadar harika bir şey olduğunu yanlış anlıyor; ETH, kullanıcılar hesaplamaları gerçekleştirmek için (“gaz” şeklinde) ödeme yapmak istediklerinden çalışır. Ethereum tıkanıyorsa, Ethereum hesaplamaları için ödeme yapmak isteyenlerin izin verecek kapasiteden daha fazla olduğu anlamına gelir. Başka bir deyişle, bir Apple Store’a sahip olduğunuzu ve en yeni iPhone’u satın almak için sürekli büyüyen bir müşteri grubu olduğunu varsayalım. Ne kadar çok müşteriniz olursa, kar o kadar fazla olur. Hizmetinizi kullanmak için insanların size vermek istediği para miktarını kabul etmekte sorun yaşıyorsanız, iyi gidiyorsunuzdur. Bu durumda şikayetçi olmazsınız. Dolayısıyla, hesaplama üzerinden fikir birliği sağlamanın çok pahalı olduğu ve bu nedenle pekmez kadar yavaş olduğu ortaya çıktı. İstanbul, Ethereum’un fikir birliğini daha hızlı hale getirecek, ancak “dünya bilgisayarı” terimi, dünyanın hesaplama gereksinimlerini karşılayan tekil bir cihaz olabileceğini öne sürdüğü için hiperbolik görünüyor. Saniyede 3,000 işlem yapamıyor bile. Ethereum’un şu anki durumu, Alex Winter’ın blok zinciri belgeselinin adını “dünya bilgisayarından” ödünç almak için “Güven Makinesi” ne benziyor.

Hız ihtiyacı

Eğer inşa ettiğimiz tek şey otomatlar, borç verme makineleri ve slot makineleri ise, gerçekten performansa ihtiyacımız var mı? “Merkezileşmemiş borsaların” tedarikçileri, yeterince hızlı olduklarında, “merkezî borsaların” likiditesini elde etmeleri konusunda ısrar ediyorlar. Ancak tarihsel olarak, likidite her zaman yüksek frekanslı işlem alanlarına doğru yöneldi – ve güvenilir bilgi işlem her zaman güvenilmez karşı bir performans avantajı sağlayacak.

Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.