Türkiye'nin Coin Haberleri - Bitcoin Haber
Bitcoin
-3738.09
Ethereum
-273.66
Litecoin
-5.35
DigitalCash
-4.07
Monero
-4.48
Nxt
-0
Ethereum Classic
-3.05
Dogecoin
-0.02

Elon musk’un tweetleri piyasayı ne yönde etkiliyor ?

2 480

Elon musk’un tweetleri piyasayı ne yönde etkiliyor ?

Yeni bir çalışma, Elon Musk tweet’leri ile kripto para piyasalarının gelgiti ve akışı arasındaki bağlantıya ışık tuttu. Blockchain Research Lab (Blockchain Araştırma Laboratuvarı / BRL) tarafından gerçekleştirilen çalışmada, milyarder teknoloji girişimcisi Musk’ın Bitcoin ve Dogecoin ile ilgili attığı altı tweet’i analiz edildi.

Sonuçlar, Musk’ın tweet’lerinin piyasalar üzerinde anında ve belirgin bir etkisi olabileceğine işaret etti. Araştırmaya göre, her bir tweet’in etkisinin ne kadar büyük olacağının kilit noktası, Musk’ın piyasada halihazırda gerçekleşmekte olan bir aktiviteye tepki verip vermediğine veya birden bire düşüncesini bağımsız olarak paylaşıp paylaşmadığına bağlı.

Kripto para ile ilgili Twitter faaliyeti önceki piyasa faaliyetleriyle bağlantılı olmadığında; etki çok daha büyük oluyor. Örneğin Twitter biyografisini yalnızca “Bitcoin” kelimesi içerecek şekilde değiştirmesinden sonraki üç saat içinde BTC fiyatı 32.000 dolardan 38.000 doların üzerine çıktı. Bu, 7 saat içinde %18.99’luk kümülatif anormal getiri (SYR) artışı ile sonuçlandı.

Kripto para piyasası hareketliyken atılan tweet, daha çok etkili olmuyor

Benzer bir şekilde Musk’ın sadece “Doge” kelimesini içeren tweet’i, ortalama işlem hacminin dakikada 9 işlemden 30 dakikada 775 işleme yükselmesine neden oldu. Araştırma raporunda şu ifadeler yer alıyor:

“Sunulan tüm sonuçlar, bireysel tweet’lerin kripto para birimlerinin getirileri ve işlem hacimleri üzerinde önemli bir etkiye sahip olabileceğini gösteriyor.

Elon Musk, sosyal medya aracılığıyla etki etme açısından uç bir örnek olabilirken; sosyal medya aracılığıyla kripto para birimleri hakkındaki görüşlerini ileten nispeten daha az etkili kişi, grup veya şirket var. Önemli figürlerin kripto para birimleri üzerindeki kısa vadeli etkileri açısından sistematik bir sınıflandırması, umut verici bir araştırma yaklaşımını temsil edebilir.”

BRL araştırmacılarına göre, çalışmada analiz edilen diğer dört tweet, önceki piyasa faaliyetlerine olası tepkilerdi. Bu nedenle, bu kadar önemli sonuçlar vermedi.

Elon Musk DOGE tweet’lerine devam ediyor

Elon Musk TSİ 07:51’de bir kez daha DOGE tweet’i attı. Daha doğrusu Tesla CEO’su, takipçilerine kripto para birimleri ile ilgili bir anket sundu. Anketin ardından DOGE fiyatında ani bir artış yaşandı.

2 Yorumlar
  1. […] ki bu durumun büyük bir kısmı, Tesla ve SpaceX’in CEO’su Elon Musk’ın geçtiğimiz haftalarda neredeyse her gün DOGE hakkında tweet atmasından kaynaklanıyor. […]

  2. […] Bitcoin rallisinin sebebini Tesla’ya bağladık. Peki bu yaklaşım doğru mu? Başka bir açıdan rallinin arkasında başka […]

Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.