Türkiye'nin Coin Haberleri - Bitcoin Haber
Bitcoin
$63,879.99
-842.42
Ethereum
$3,140.66
-30.06
Litecoin
$88.44
+4.09
DigitalCash
$30.32
-0.53
Monero
$120.84
+0.02
Nxt
$0.00
-0
Ethereum Classic
$27.40
+0.68
Dogecoin
$0.15
-0

DeFi Pulse, kullanıcıların riski karşılaştırmasına olanak tanıyan güvenlik derecelendirmelerini açıkladı

0 513

DeFi Pulse, kullanıcıların riski karşılaştırmasına olanak tanıyan güvenlik derecelendirmelerini açıkladı

Merkezi olmayan finans ( DeFi ) analitik platformu DeFi Pulse, kullanıcıların zincir içi protokollerin risklerini karşılaştırmasını sağlamak için alfa’da yeni güvenlik derecelendirmeleri başlattı. Bununla birlikte, derecelendirme sistemi hala geliştirme aşamasındadır ve akıllı sözleşme riskleri gibi tüm riskleri hesaba katmaz.

Dijital varlık modelleme platformu Gauntlet ile ortaklaşa çalışan derecelendirme aracı, kullanıcı davranışı, teminat oynaklığı, nispi teminat likiditesi, protokol parametreleri ve akıllı sözleşme riski gibi temel faktörleri inceler. Daha sonra her projeye 1-100 arasında sıralayan bir risk profili verilir.

DeFi Pulse ve Gauntlet'in yeni proje sıralama puanları

DeFi Pulse ve Gauntlet’in yeni proje sıralama puanları. Kaynak: Gauntlet

Merkezi olmayan kredi protokolleri Aave ve Compound, sırasıyla% 95 ve% 91 puan alan yeni Ekonomik Güvenlik Sınıfı programında gözden geçirilecek ilk projelerdir. MakerDAO, değerlendirme alınması planlanan bir sonraki protokoldür.

“Bu ilk alfa, bu sınıflarda sorunlara yol açtığını olasılığı en yüksek teminat bulmak için tarihsel likidite ve volatilite verileri analiz ederek oluşturulur.” Ekip , bir rütbe verilmeden önce bulguların normalleştirilmesi gerektiğini ekledi :

“Bu teminata karşı stabilcoin ödünç alan kullanıcılar için sistemin riski, DeFi Pulse’ta gördüğünüz 1 ila 100 dereceyi oluşturmak için tahmin edilir ve normalleştirilir.”

Gauntlet, değerlendirme aracının akıllı sözleşme risklerini modellemeyi amaçlamadığını belirtti ve “denetçilerin ve resmi doğrulama araçlarının bu risk türünü değerlendirmek için en uygun olanı” olduğunu belirtti. 

Gauntlet, güvenlik değerlendirme metriğinin hala erken aşamalarda olduğunu vurgulayarak, şu anda puanlama sistemine dahil edilmeyen kredi verme protokolleriyle ilişkili birçok potansiyel risk olduğunu vurguladı:

Zeki bir gözlemci, protokolün likit olmaması durumunda durumu atladığımızı fark etmiş olabilir. Beta sürümüne doğru ilerlerken bunun yanı sıra birkaç başka şeyi de modellemeyi umuyoruz. “

Şimdilik, Gauntlet’in sistemi, “denetlenen zincir içi kredi protokollerinde ödeme aczinin olasılığını belirlemeye” çalışıyor.

Bu yılın başlarında, şiddetli fiyat oynaklığı, DeFi platform Maker’ın bir günde 8.32 milyon doların kaybolduğu ve daha sonra “Kara Perşembe” olarak adlandırılan kitlesel tasfiye olayından muzdarip olmasına neden oldu. Gauntlet, aracının kripto sektöründe gelecekteki Kara Perşembe benzeri krizleri önlemeye yardımcı olabileceğini umuyor.

Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.