Binance Futures, 28 Ağustos’ta çeşitli DeFi token’lardan oluşan ve ilk başta yüzde 27 Chainlink (LINK), yüzde 11 Aave (LEND) ve oranı yüzde 6 ile 9,5 arasında değişen diğer dokuz önde gelen DeFi token’ı içeren DeFi Komposit Endeksi’ni başlatmıştı. Haftalık olarak güncellenen endeks, 19 farklı kripto varlığı takip ediyor.

Ne var ki endeks, alım satımın başladığı ilk günde tüm zamanların en yüksek seviyesi olan 1.189 dolardan yüzde 50’den fazla düşüş göstererek 507 dolara geriledi.

Merkeziyetsiz finans (DeFi) token’larını takip eden endeksler, ağustos ayında DeFi balonunun patlamasının ardından büyük değer kaybetti.

DeFi Kompozit Endeksi/USDT: Binance Futures

TokenSets, 15 Eylül’de DeFi Pulse’a göre kilitli tutulan değer bakımından en büyük on merkeziyetsiz finans protokolünün token’larından oluşan “DeFi Pulse Endeks Seti’ni (DPI) başlattı. Endeks, her ayın ilk günü yeniden dengeleniyor ve her token’ın oranı, endeksteki diğer token’lara kıyasla dolaşımda olan piyasa değerine göre ayarlanıyor.

DeFi sektöründe kilitli tutulan değer yükselmeyi sürdürse de, DPI başlatıldığından beri değerinin neredeyse üçte birini kaybetti. Endeks, eylül ayında 130 dolardan 90 dolar desteğine kadar geriledi.

DPI/USD: CoinGecko