Türkiye'nin Coin Haberleri - Bitcoin Haber
Bitcoin
$63,781.40
-707.09
Ethereum
$3,129.01
-26.46
Litecoin
$87.65
+3.88
DigitalCash
$30.22
-0.32
Monero
$120.35
+0.37
Nxt
$0.00
-0
Ethereum Classic
$27.12
+0.68
Dogecoin
$0.15
-0

Coinbase’in Tehlikeli Açığı Beyaz Şapkalı Hacker Sayesinde Kapatılıyor

0 454

ABD’nin en büyük kripto para borsası konumunda olan Coinbase dün önemli bir açığın olduğu haberiyle gündeme geldi. Sosyal medyada Tree of Alpha adıyla bilinen bir beyaz şapkalı hacker tarafından belirtilen tehlikeli açık ile ilgili çalışmalar başlamış durumda. Borsa bir felaket senaryosundan kurtulurken bu haber kullanıcıları gerginliğe uğrattı. İşte detaylar..

Coinbase, Bulunan Güvenlik Açığını Kapatıyor

Tree of Alpha adlı beyaz şapkalı hacker tarafından belirtilen güvenlik açığı Coinbase’in ekibi tarafından kapatılıyor. Oldukça ciddi bir açık olduğu belirtilen bu durum karşısında Coinbase CEO’su Brian Armstrong tarafından da bir teşekkür paylaşımı geldi:

Beyaz şapkalı güvenlik uzmanına teşekkürlerini sunan Armstrong, “kripto topluluğunun birbirine nasıl yardım ettiğini seviyorum!” sözlerini ekledi. Buna ek olarak açığın tehlikesi ise beyaz şapkalı hacker tarafından şu şekilde özetleniyor:

 “Sorun hassas ve kötü niyetli kullanıcıların tüm Coinbase sipariş defterlerini keyfi fiyatlara göndermesine izin verebilir”

Oldukça ciddi olduğu belirtilen açık kapatılırken Coinbase kullanıcıların hiç istenmeyecek bir durumdan kurtuldukları belirtiliyor. Buna ek olarak son zamanlarda borsaların siber güvenlik alanındaki çalışmaları da hızlanmakta. Borsalar her sene yüz milyonlarca dolarlık vurgunlara sahne olurken durumun ciddiyeti giderek artıyor. @Tree_of_Alpha gibi beyaz şapkalı uzmanlar da borsalara bu konularda ellerinden geldiğince destek oluyorlar.

Microsoft’un Bu Paylaşımı Shiba Inu (SHIB) Yatırımcısını Heyecanlandırdı

Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.