Türkiye'nin Coin Haberleri - Bitcoin Haber
Bitcoin
$63,879.99
-842.42
Ethereum
$3,140.66
-30.06
Litecoin
$88.44
+4.09
DigitalCash
$30.32
-0.53
Monero
$120.84
+0.02
Nxt
$0.00
-0
Ethereum Classic
$27.40
+0.68
Dogecoin
$0.15
-0

Çin’in Güvenlik Duvarı Etherscan’a girişi yasakladı

0 647

Çin’in Güvenlik Duvarı Etherscan’a girişi yasakladı .

Hükümetin yabancı internet sitelerine erişimi düzenlemek için kullandığı Çin’in Büyük Güvenlik Duvarı, en popüler ethereum blockchain verilerinden birini engelledi. Salı gününden beri, en uzun süredir çalışan ve en çok kullanılan ethere blok uzmanlarından biri olan etherscan.io’ya, yerel olarak yapılan testlere dayanarak, anakara Çin’deki IP adreslerinden erişilemedi. Değişiklik yeni görünüyor. Çin’de engellenen sitelerin veritabanını derleyen ve izleyen Greatfire.org’a göre, etherscan.io’ya 18 Ağustos 2019’dan itibaren “hiçbir sansür tespit edilmedi” ile hala erişilebilirdi.

Ancak Greatfire.org’un tarama kayıtları, etherscan.io’nun en az 30 Ekim’den bu yana yüzde 100 oranında engellendiğini gösteriyor ve sanal bir özel ağ (VPN) olmadan Çin’den erişilemez duruma geliyor. Bu, muhtemelen bir blockchain kaşifinin bir internet güvenlik duvarı hedefi haline geldiği bilinen ilk durumdur ve etherscan.io’yu Google, Facebook, Twitter ve Reddit gibi engellenen bilgi ve sosyal medya sitelerine yerleştirir. Blok zincir yatırım firması Sino Global Capital’in CEO’su Matthew Graham, “Bu, yerel merkezileşmiş ve değişmez blok zincirleme teknolojisi ile Çin’in sıkı kontrol edilen merkezi merkezi hükümeti arasındaki başka bir sürtünme örneğidir” dedi. “Blockchain Çin ekonomisine ve günlük hayata daha da entegre olduğundan, gelecekte bunlar gibi ilave problemler beklemeliyiz.”

Sebepler belirsiz

Çin’deki bir blockchain kaşifinin tam olarak bloke olmasına neyin yol açtığı hemen belli değil. Ancak geçen yıl, kripto para birimi kullanıcılarının internet hareketini atlamak amacıyla #Metoo hareketi ve Çin’deki bir ilaç skandalıyla ilgili ethereum işlemlerine sansürlü makaleler kodladığına dair haberler vardı . İnternet kullanıcıları WeChat’ta paylaşıyorlardı etherscan.io kullanarak bu işlemlerin karması, hatta WeChat’in daha sonra kullanıcıların mesajlaşma uygulamasının içindeki etherscan.io URL’lerini tam olarak görüntülemelerini engelledi.

Etherscan.io’nun sitesi o zamanlar bozulmadan kaldı. Graham, “Bazıları bu mesajı, mesajların engellenmesi veya kaldırılması veya kimliğinin açığa çıkması konusunda endişelenmenize gerek kalmadan hassas mesajlar göndermek için kullandı” dedi. “Etherscan gibi bir blockchain kaşifi olan herkes bu mesajları görüntüleyebilir, bu yüzden bu web sitesinin internet sansürlerinin artılarına gelmesi şaşırtıcı değildir.” Etherscan’ın kurucusu ve CEO’su Matthew Tan, şirketinin bloğunu “son 3 ay içinde” fark ettiğini, ancak kesin bir tarih olduğundan emin olmadığını söyledi. Bunun neden olduğunu bilmediğini söyledi ve “nedenlerinin ne olduğunu tahmin edemez” dedi. olabilir.”

Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.