Türkiye'nin Coin Haberleri - Bitcoin Haber
Bitcoin
$64,973.93
+632.09
Ethereum
$3,180.39
+33.33
Litecoin
$84.69
+0.47
DigitalCash
$30.84
+0.56
Monero
$121.39
+1.23
Nxt
$0.00
0
Ethereum Classic
$26.83
+0.01
Dogecoin
$0.15
0

Binance’in FTX’i Satın Alması ve Alameda Krizi

0 266

Binance  CEO’su “CZ”, şirketin FTX’i satın alacağını açıkladı. Ancak uzmanlar, bunun Alameda için ölümcül darbe olduğuna inanıyor.

Binance kurucusu ve CEO’su Changpeng “CZ” Zhou, şirketin FTX.com’u tamamen satın alacağını doğruladı. FTX kurucusu Sam Bankman-Fried de anlaşmayı aynı şekilde doğrulamış durumda. Ancak bazı uzmanlar Binance FTX anlaşmasının Alameda’nın neredeyse kesin iflasına yol açabileceğine inanıyor.

Binance neden FTX’i alıyor?

Binance CEO’su CZ, şirketin tüm FTX token FTT varlıklarını satacağını tweetledi. Raporlar, Sam Bankman-Fried’in ticaret firması Alameda Research’ün FTT tokenlerine önemli ölçüde maruz kaldığını vurguluyor. 30 Haziran itibariyle, Alameda’nın elindeki 14 milyar dolarlık varlığın 3.5 milyar dolardan fazlasının FTT tokenlerinin kilidi açılmıştı. Sam Bankman-Fried aynı zamanda FTX kripto borsasının kurucusudur. FTX ve Alameda arasındaki yakın ilişki büyük bir FTT satışı ile sonuçlandı. Alameda CEO’su Caroline Elolison ise pazar düzenini sakinleştirmeye çalıştı. Ayrıca Binance’in FTT hisselerini 22 dolara satın almayı teklif etti. Ancak uzmanlar kısa süre sonra bu teklifin Alameda’nın FTT’de 22 dolardan kilitlenmesinden kaynaklandığını öne sürdü. Bunun ardından da FTX ve Alameda ikilisi için iflas korkusu kripto topluluğuna geçmeye başladı.

CZ, FTX’in ciddi bir tasfiye çöküşüyle ​​karşı karşıya olduğunu ortaya koymakta. Bu nedenle Binance, en büyük rakiplerinden biri olan FTX’i tamamen satın alacağını açıkladı. Bu işlem SBF tarafından da onaylanmış durumda.

Alameda neden iflas ediyor?

FTX ile ilişkili olan Alameda Research tarafı son zamanlarda büyük bir iflasın eşiğinde. Bu iflasın arkasındaysa FTT sorunları bulunuyor.

Uzmanlar, FTX’in Binance’den yardım istediği gerçeğinin, FTX’in bilançosunda dev bir boşluk olduğu anlamına geldiğini vurguluyor. Diğer büyük yatırımcılar ise FTX’in bu boşluğu doldurmasına yardımcı olamaz. Ancak Binance’in bu noktada FTX’e yardımcı olabileceği konuşulmakta. Bu yüzden Alameda’nın FTX için sorumluluğu devam etmektedir.

FTX Token (FTT) son 24 saatte %72 düştü. Bu muhtemelen Alameda’nın bilançosu üzerindeki yükü artıracaktır. Uzmanlar, Binance’in Alameda’nın ödenmemiş tüm yükümlülüklerini devralacağına inanıyor. Bu, Alameda’nın potansiyel iflasına yol açacaktır.

Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.