Türkiye'nin Coin Haberleri - Bitcoin Haber
Bitcoin
$67,857.67
+788.82
Ethereum
$3,254.28
+0.17
Litecoin
$71.34
+0.45
DigitalCash
$26.78
+0.44
Monero
$161.31
-13.85
Nxt
$0.00
0
Ethereum Classic
$22.89
+0.41
Dogecoin
$0.13
+0.01

Binance’in Bir Cüzdanından 2.7 Milyar Dolarlık Transfer Dikkat Çekti!

0 353

Dünyanın en büyük kripto para borsası olan Binance, geçtiğimiz günlerde rezerv kanıtı protokolü için “kobay” olacağını açıklamıştı. Ethereum kurucusu Vitalik Buterin ortaklığında yürütülen proje ilk denemelerinden birinde Binance’in bir cüzdanını inceledi. Bunun sonucunda da borsaya ait bir cüzdandan 2.7 milyar dolarlık transfer yapılması toplulukta dikkat çekmiş durumda.

Binance’in varlıkları şüpheli mi?

Kripto para piyasalarında FTX’in çöküşüyle birlikte kullanıcılar korkuya kapılmaya ve borsaların varlıklarını sorgulamaya başladılar. Bunun sonucunda birçok borsanın aslında bahsettiği rezerve sahip olmadığı iddiaları gündeme getirildi. Bunlardan biri olan Binance tarafı da kendisini kanıtlamak için ETH kurucusu Buterin ile bir ortaklık yaptı. Geliştirilen “rezerv kanıtı” protokolü ile birikimini kanıtlamak isteyen borsada ilk incelemelerden biri sonuçlanmış durumda. İlk cüzdanlardan birinde sonuçlara göre 2.7 milyar dolarlık bir rezerv bulunuyor. Ancak bu USDT rezervinin farklı bir cüzdana transfer edilmesi dikkat çekti.

Binance’ten gelen açıklamaya göre bu bir “cüzdanlar arası hareket”. Reddit üzerinde paylaşılan ve dikkat çeken bu transfer için borsaya ait kendi cüzdanlar arasında bir transfer olduğu belirtildi. Şu anda rezerv kanıtı için tüm cüzdanların paylaşılmadığı ve ilerleyen haftalarda çalışmanın genişletileceği belirtiliyor.

Tepki çeken 2.7 milyar dolarlık transferden daha sonra 200 milyon dolar değerinde USDT adrese geri gönderildi. Geriye kalan 2.5 milyar dolar ise halen transfer edilen cüzdanda durmakta. Şu anda tüm cüzdanların açıklanmadığı ve önümüzdeki haftalarda Vitalik Buterin ile yapılacak çalışmayla birlikte şeffaf sonuçların açıklanacağı belirtiliyor.

Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.