Türkiye'nin Coin Haberleri - Bitcoin Haber
Bitcoin
$63,194.24
-2862.93
Ethereum
$3,102.09
-145.52
Litecoin
$83.04
-3.4
DigitalCash
$29.91
-1.44
Monero
$118.40
-3.82
Nxt
$0.00
0
Ethereum Classic
$26.08
-1.52
Dogecoin
$0.15
-0.01

Binance CEO’su CZ’den Sektöre Yönelik Önemli Açıklamalar

0 280

Binance CEO’su Changpeng “CZ” Zhao, nakit sıkıntısı çekenlere ve deneyimsiz yatırımcılara, aşırı piyasa oynaklığı ve öngörülemezlik ortamında kripto para alım satımından kaçınmalarını tavsiye etti.

14 Kasım günü CZ, Binance tarafından barındırılan “Bana Her Şeyi Sor” Twitter alanını yönetti. CEO, sıradan yatırımcıların geçim masrafları için gereken parayı riske atmak yerine çalkantılı zamanların geçmesini beklemelerini önerdi:

Önümüzdeki hafta veya gelecek ay için ihtiyacınız olan parayı kullanıyorsanız kripto paralara yatırım yapmamalı, sadece uzun bir süre, örneğin birkaç yıl boyunca ihtiyaç duymayacağını nakiti kullanmalısınız.

Fazladan parası olanlar için Zhao, deneyimsiz yatırımcılara yakın gelecekte piyasaya sermaye göndermeden önce iki kez düşünmelerini tavsiye ediyor:

Neler olduğunu bilmiyorsanız, ne olacağını tahmin etmeye çalışmayın. Tahmin etmek çok zor. Dolayısıyla yüksek oynaklık ve öngörülemezlik döneminden geçiyoruz. “Yani çok deneyimli, çok olgun, kendine çok güvenen ve riskten kaçınan biri değilseniz, çoğu kişiye bu dönemi ertelemelerini tavsiye ederim” diye ekledi.

Piyasa oynaklığındaki artış, FTX krizinin tüm endüstri üzerinde olumsuz bir etkisi olduğu bir zamanda geldi. Özellikle para çekme işlemlerini geçici olarak durdurmak zorunda kalan birçok merkezi borsa bunu körüklemekte. Ancak Zhao, Binance’de böyle bir sorun olmadığını doğruladı. Kullanıcıların borsaya neden güvenmeye devam etmeleri gerektiği sorulduğunda, şirketin bilançosuna dikkat çekti:

Borcumuz yok. Kimseye borcumuz yok. Ayrıca platformdan kredi vermiyoruz. Bu nedenle, hiçbir zaman bir kullanıcının varlıklarını alıp onları yönetmesi ve sonuç almaya çalışması için üçüncü bir tarafa vermeyiz. Zhao, Binance’in FTX’in çökmesinden ve topluluğun merkezi borsaya olan güveninin azalmasına yol açan birkaç başka olaydan sonra gerilemeler yaşadığını doğruladı.

Binance çökse bile platformun kullanıcılarının paralarını çekmesini engellemeyeceğini yineledi. “Herkes merkezi borsadan parasını çekerse, merkezi borsayı kapatacağız. Hala birçok karlı şirketimiz var” dedi. Böyle bir olayın da mümkün olduğunu düşünen Zhao, merkezi olmayan finans (DeFi) uygulamalarının ana merkezi borsa haline gelmesinin ardından buna artık gerek kalmayabileceğini söylüyor.

Binance borsasının kendisi merkezileştirilmiş olsa da Zhao, şirketin yatırım ortaklarının kullanıcıları güçlendiren ve iş yaratıcılarını destekleyen hem merkezi borsaları hem de merkezi olmayan protokolleri içerdiğini vurguladı.

“Biz teknolojiden bağımsızız. Her şeyi merkezileştirmeye çalışmıyoruz.” Her şeyi merkezi bir borsaya getirmeye çalışmıyoruz. Merkezi olmayan bir borsa kullanmakta rahatsanız, bunun için gidin.

Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.