Türkiye'nin Coin Haberleri - Bitcoin Haber
Bitcoin
$63,087.05
+1580.78
Ethereum
$3,053.11
+60.62
Litecoin
$80.40
+0.48
DigitalCash
$28.85
+1.09
Monero
$115.73
-0.9
Nxt
$0.00
-0
Ethereum Classic
$25.91
+0.52
Dogecoin
$0.15
0

Binance FTX’i Satın Almaktan Neden Vazgeçti?

0 317

Geçtiğimiz günlerde Alameda ve FTX’in yaşadığı sorunlar nedeniyle kripto topluluğunda büyük bir çöküş başlamıştı. Dünyanın en büyük kripto para borsası Binance ise sektörü rahatlatmak için FTX’i satın alma girişimlerine başladığını duyurdu. Ancak bunun sadece bir araştırma olduğu belirtilmekteydi. Olaydan bir gün kadar sonraysa Binance’in FTX’i satın almaktan vazgeçtiği duyuruldu. Borsa tarafından resmi Twitter hesabından yapılan açıklamada bunun nedeni şu şekilde belirtilmekte:

Başlangıçta, umudumuz FTX müşterilerinin likidite sağlamasına destek olabilmekti, ancak sorunlar bizim kontrolümüz veya yardım etme yeteneğimiz dışında.
FTX’i satın almaktan vazgeçen Binance için tek umut olduğu düşünülüyordu. Kripto topluluğunda halen bazı risk sermayesi şirketlerinin FTX ile ilgilendiği belirtilse de bir kesin görüş mevcut değil. Bu nedenle de topluluğun endişesi bir süre daha devam edecek gibi duruyor. Ayrıca tüm bu yaşananlar kripto para pazarından milyarlarca doların silinmesine de yol açtı.

Kripto para piyasalarından milyar dolarlar silindi!

FTX üzerindeki likidite sorunlarının ortasında borsada para çekme işlemleri askıya alınmış durumda. Borsanın ana sayfası üzerinde müşteriler ayrıca para yatırmamaları konusunda da uyarılıyor. Tüm bunların ne zaman düzeleceği bilinmezken piyasalardan kısa sürede 100 milyar dolar yok oldu.

Kripto para lideri Bitcoin (BTC), yaşanan çöküşün ortasında günlük %8’i aşkın bir zarar gösteriyor. Bu süreçte 15.000 dolar seviyelerine kadar gerileyen BTC, şu anda 16.549 dolarlık noktada. Yatırımcısını en çok zarara uğratan isimse FTX’in yerel token projesi FTT oldu. Son 24 saatte %43 değer kaybetmiş görünüyor. Birkaç gün öncesine kadar 20 doları aşkın bir değere sahip olan proje böylece hezimete uğramış durumda.

Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.