Türkiye'nin Coin Haberleri - Bitcoin Haber
Bitcoin
$64,184.46
-2432.37
Ethereum
$3,144.78
-93.28
Litecoin
$83.27
-2.75
DigitalCash
$29.87
-1.57
Monero
$118.61
-2.44
Nxt
$0.00
0
Ethereum Classic
$26.15
-1.97
Dogecoin
$0.15
-0.01

2019’da kripto düzenlemesinin en çok değiştiği beş ülke

0 293

2019’da kripto düzenlemesinin en çok değiştiği beş ülke .

Blockchain ve kripto teknolojilerinin dünyada benimsenmesinin önündeki engellerden biri, iş dünyasına girişlerini düzenleyen düzenlemelerdir . Yasal çerçevenin sürekli değişen doğası ve düzenleyici makamlarla, özellikle de vergi makamlarıyla yasal uyuşmazlıklara yakalanma korkusu, dünyadaki küçük ve orta ölçekli işletmelerin çoğunu gölgelerden blok zincirle çalışmaya zorluyor.

Bununla birlikte, birçok uzman 2019 yılının blok zincir yönetmeliği konusunda birçok ülkede önemli bir iyileşme gördüğüne ve son yıllarda dijital paraya yönelik tutumun önemli ölçüde değiştiğine inanıyor. Bu gözlem, bir kripto piyasası aracı satıcısı olan Enigma Securities’in iletişim uzmanı Alina Kiselevich tarafından paylaşılıyor:

Çin

Blockchain’in benimsenmesi hızlanıyor, ancak kripto sadece ulusal bir kripto para birimi olarak adlandırılabilir.

Kripto düzenlemesi söz konusu olduğunda, Çin’deki blockchain ile ilişki Shakespeare romantizmiyle rekabet edebilir. Bir yandan, Çin merkez yetkililer vardır tanıtan işlemleri izliyorsanız ve şeffaflığın tanıştırmak için böyle Ziraat Bank of China ve diğer finansal kurumlar olarak dayanak güçlüdür, bazılarında blockchain teknolojisini. Ancak öte yandan, teknolojinin popülasyonda kullanıldığı durumlarda hala yıkılıyorlar .

Dağıtılmış bir Bitcoin hashrate varlık yönetimi ve ticaret platformu olan RRMine’nin küresel CEO’su Steve Tsou’ya göre 2019, Çin kripto parasının düzenleyici temellerini atma yılı oldu.

“Çeşitli bölgeler blockchain şirketlerini desteklemek ve yenilikçi pilot alanlar kurmak için bir dizi politikadan geçti. Bunlar arasında temel yönler, hesaplama gücü ve blok zinciri, IOT ağları ve açık deniz dijital finansal inovasyonuna dayanan AI teknolojisidir. ”

Fransa

Kriptodan kripto işlemlerine vergiye tabi değildir.

Yüksek sanatlar ve couture ülkesi, Fransa Bankası valisi François Villeroy de Galhau ,2020 yılının ilk çeyreğinde kurumun merkez bankası dijital para birimi veya CBDC için bir pilot proje başlatmaya hazır olduğunu duyurdu .

Yeni araç dijital euro formatını temel alacak ve perakende müşteriler hariç yalnızca finansal kuruluşlar tarafından kullanılabilecek. 

Almanya

Bankaların kripto paralarla çalışmalarına izin verilir.

Akılcı ve hesaplayıcı olan Alman hükümeti, blockchain teknolojileri konusundaki duruşu hakkında herhangi bir açıklama yayınlamak için zaman ayırıyor. Şu anda, Avrupa’nın en büyük ekonomisinin ana motorlarından biri olan Alman finans endüstrisinin kripto para birimleri ile herhangi bir ilişkisi olması yasaklanmıştır .

Amerika Birleşik Devletleri

Dijital varlıklar fiat parası gibi düzenlenmektedir.

ABD, blockchain ve kripto para biriminin benimsenmesi açısından bir trend belirleyici olarak görülüyor ve dünyadaki diğer birçok ülke Atlantik’teki ekonomik devin peşinde hareket ediyor. Devlet düzeyinde düzenleme konusunda hala parçalanmış olmasına rağmen , ABD, bireysel devlet yetkilileri kripto dostu yasaları geçerken yeni teknolojiyi benimseme ihtiyacını kabul ediyor.

İran

Kripto madenciliği yasal ancak lisansa ihtiyaç duyuyor.

Batı yaptırımları tarafından bu kadar sert baskı uygulanan bir ülkede yeni teknolojiler kullanmak zor bir iştir. Özellikle, İran , uzun zamandır devam eden yaptırımları nedeniyle kripto para birimi ve blok zincirinin benimsenmesi için ana merkezlerden biri haline geliyor. Hem İran hükümeti hem de vatandaşlar, ekonomik ablukanın üstesinden gelmek için giderek artan bir şekilde merkezi olmayan teknolojiye yöneliyor.

Cesur bir hamle olarak tarif edilebilir ne de İran hükümeti geçti onayladı Temmuz 2019 yılında bir yasa madencilik sanayi etkinliğe eşleştirerek, cryptocurrencies arasında. Sanayi, Maden ve Ticaret Bakanlığı zaten faaliyet için lisans vermeye başladı ve talep artıyor. Etkinlik, diğer tüm endüstrilerde olduğu gibi vergilendirmeye tabi tutulacak ve kendi madencilik çiftliklerini oluşturan madenciler hükümetten destek alacak.

Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.