Türkiye'nin Coin Haberleri - Bitcoin Haber
Bitcoin
$66,629.33
+392.85
Ethereum
$3,255.98
+85.87
Litecoin
$87.02
+2.26
DigitalCash
$31.62
+0.3
Monero
$121.21
-1.01
Nxt
$0.00
-0
Ethereum Classic
$28.03
+0.04
Dogecoin
$0.16
0

Zuckerberg: ABD’nin Onayı Olmadan Libra’yı Piyasaya Sürmeyecek

0 273

Zuckerberg: ABD’nin Onayı Olmadan Libra’yı Piyasaya Sürmeyecek .

Sosyal medya devi Facebook CEO’su , ABD Meclisi’ne Libra’yı ABDli yasa düzenleyicilerin onayı olmadan dünyanın hiçbir yerinde piyasaya sürmeyeceklerini söylemeyi planlıyor.

Libra, meclisin onayı olmadan hiçbir yerde piyasaya sürülmeyecek

Facebook CEO’sunun 22 Ekim’de, ABD Temsilciler Meclisi Finansal Hizmetleri Komitesi’nin 23 Ekim için planladığı duruşmadan önce yayınlanan hazırlık açıklamalarına göre  yakında piyasaya sürülecek stablecoin ile ilgili tüm yasal endişeleri gidermek istiyor.

“Facebook, ABDli yasa düzenleyicilerin onayını almadan Libra ödeme sistemini dünyanın hiçbir yerinde başlatmayacak.”

Yine de bu açıklama, Libra’nın hiçbir zaman piyasaya sürülmeyeceği anlamına gelmiyor.

Libra, açıklamalara göre ABD dolarına endeksli olacak. Zuckerberg, Çin’in önümüzdeki aylarda Libra’ya rakip olarak çıkacak dijital para projesine değinerek, söz konusu projenin Amerika’nın finansal ve teknolojik hakimiyetine tehdit oluşturabileceğini dile getirdi.

Facebook ve ilgili kurumlar ile ödeme işletimi

Facebook’un Calibra cüzdan kullanıcılarının finansal verilerine erişimine değinen Zuckerberg, Calibra’nın denetimli bir Facebook yan kuruluşu olduğunu, yani Facebook’un sosyal verileri ve Calibra’nın finansal verileri arasında kesin bir ayrım olduğunu belirtti.

“Calibra, kullanıcıların hesap bilgilerini veya finansal verilerini Facebook ile, dolandırıcılık veya yasadışı faaliyetleri engelleme amacı haricinde, kullanıcılar verilerini paylaşmayı kendileri seçmedikleri veya yasal olarak zorunda olmadığımız sürece, paylaşmayacak.” diye belirten Zuckerberg, şöyle ekledi:

“Facebook’un lisanslı ödeme alt kuruluşları tarafından işletilen ödemeler, kapsamlı kara para aklama karşıtı ve terörist fonlama karşıtı yasalara tabiler. Şüpheli ödeme faaliyetlerini, yasal zorunluluklar nedeniyle ilgili kurumlara bildiriyoruz. Ayrıca dolandırıcılığı önlemek için de politikalarımız bulunuyor.”

 Libra’nın yasal paraların yerini almak için oluşturulmadığını, yalnızca bir ödeme sistemi olduğunu dile getirdi.

Özel verilerin korunması

Facebook’un kişisel bilgileri satmadığını, kullanmadığını ve üçüncü taraflar ile paylaşmadığını ileri sürdü.

“Ürünlerimizde yapılan işlemler ile ilgili bilgileri, reklamcılık dahil hizmetlerimizi geliştirmek için kullanıyoruz. Yine de ödeme hesabı bilgilerini, reklamcılık dahil hiçbir amaç için kullanmıyoruz.” diye belirtti.

Facebook geçtiğimiz yıl, Cambridge Analytica’nın 50 milyona yakın Facebook kullanıcısının verilerini izinsiz toplamasının ardından yasal sıkıntılar ile karşı karşıya geldi. Facebook’un topladığı verilerin bir kısmını kişiyi tanımlayıcı veriler oluşturuyor. Dahası, şirket kullanıcının ağında bulunan diğer kişiler ile ilgili de veri topluyor.

Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.