Neil Bush, iddiaya göre ”Kripto Kraliçesi” olarak bilinen ve şu anda firari durumda olan OneCoin kurucu ortağı Ruja Ignatova’nın da yer aldığı buluşmaya katılmak için 300 bin dolar aldı. Law360’nin 15 Kasım tarihli haberine göre ABD Güney New York Bölge Mahkemesi’ne verilen ifade, eski ABD Başkanı George W. Bush’un kardeşi Neil Bush ile ilgili suçlamalar içeriyor.

“Kripto Kraliçesi” Ignatova’nın kardeşi olan OneCoin kurucu ortağı Konstantin Ignatov, 4 Ekim’de suçunu kabul etmesinin ardından 90 yıl hapis cezası ile yargılanıyor.

Kara para aklama ve dolandırıcılık ile suçlanan Ignatova, hala firari durumda.

Bush bağlantısı

Law360 den derlediğimiz bilgilere göre eski Lock Lorde LLP savcısı Mark Scott, Ignatova ve kardeşi ile iş birliği yaptığı suçlaması ile yargılanıyor. Scott, şirketin yasal olarak faaliyet gösterdiğine inandığını belirtti. İş adamı Neil Bush ise, Çinli iş adamı Dr. Hui Chi Ming’ e ait Hoifu Energy’deki yönetim kurulu üyesi rolü nedeniyle FBI tarafından sorgulandı. Dr.Ming’in bir şirketinin, Afrika’da petrol arazisi satın almak için 60 milyon dolar borç aldığı ve Bush’un anlaşmaya dolaylı yoldan dahil olmasının, Scott’a cesaret verdiği söyleniyor.