Türkiye'nin Coin Haberleri - Bitcoin Haber
Bitcoin
$63,498.06
+394.75
Ethereum
$3,306.27
+157.29
Litecoin
$84.77
+0.03
DigitalCash
$29.68
+0.47
Monero
$124.72
+3.35
Nxt
$0.00
-0
Ethereum Classic
$28.87
+1.88
Dogecoin
$0.15
0

Deepfakes’in derin gerçekleri , Herkezi kandırabilir

0 288

Deepfakes’in derin gerçekleri , Herkezi kandırabilir .

En temel anlamıyla, bir deepfake, gerçek bir insanın bilgisayar benzeri videolarının oluşturulmasına izin veren yüz ve ses klonlama AI teknolojilerinin bir kombinasyonudur.  Bir bireyin yüksek kaliteli bir derin yüzeyini geliştirmek için, geliştiricilerin yüz / sesi klonlanacak kişi ile yüz tutumlarını ve sesini öğrenen bir insan taklitçiyle ilişkili onlarca saatlik video çekimi biriktirmeleri gerekir. hedef. Bir derin yüzün yaratılmasında iki insan vardır, öyle ki hedef yüz / ses ünlü kişininkiyken, diğeri genellikle projeyle yakından ilişkili olan bilinmeyen bir bireye aittir.

Teknolojiden gerçeğe

Teknik açıdan, görsel derinlikler, iki kişiyle ilgili tüm yüz ifadelerinin görüntülerini, konumu gibi belirli anahtar özelliklerden oluşan bir matrise kodunu çözebilen ve çözebilen makine öğrenme araçlarının kullanılmasıyla tasarlanır. hedefin burnu, gözleri ve ağzı. Ek olarak, cilt dokusu ve sakal gibi daha ince detaylara daha az önem verilir ve ikincil olarak düşünülebilir.  Yapısızlaştırma, genel olarak, her bir yüzün orijinal görüntüsünü sıyırılmış elemanlarından tamamen yeniden oluşturmak her zaman mümkün olacak şekilde gerçekleştirilir. Ek olarak, kaliteli bir deepfake oluşturmanın temel yönlerinden biri, son görüntünün ne kadar iyi yeniden yapılandırıldığıdır – böylece taklitçinin karşısındaki herhangi bir hareket hedefin yüzünde de gerçekleşir. 

“Bir kişi dijital olarak klonlandıktan sonra, sosyal medyada kötü amaçlı propaganda sözleri de dahil olmak üzere herhangi bir şey söyleyerek sahte video görüntüleri oluşturmak mümkündür. Ortalama bir sosyal medya takipçisi videonun sahte olduğunu fark edemezdi. ”

Benzer şekilde, deepfake teknolojisinin daha ince yönleri üzerine konuşan Ethereum Express’in CEO’su Vlad Miller – kendi blok zincirine sahip yenilikçi bir modele dayanan ve yetki kanıtı konsensüs protokolü kullanan bir çapraz platform çözümü,  deepfakes iki sinir ağının bir kombinasyonunu kullanan bir algoritma olan GAN adlı bir makine öğrenme tekniğini kullanarak insan imgelerini sentezlemenin bir yoludur. 

Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.