Türkiye'nin Coin Haberleri - Bitcoin Haber
Bitcoin
$66,732.52
-328.44
Ethereum
$3,232.17
+13.1
Litecoin
$85.24
-0.39
DigitalCash
$31.37
-0.6
Monero
$120.86
-1.19
Nxt
$0.00
-0
Ethereum Classic
$28.31
-0.19
Dogecoin
$0.16
-0

Cointext, Bitcoin Cash’i SMS İle Gönderebilmek İçin İspanyolca Versiyon Piyasaya Sürüyor!

0 431

Cointext, Bitcoin Cash’i SMS İle Gönderebilmek İçin

İspanyolca Versiyon Piyasaya Sürüyor!

CoinText portföyü, İspanyolca konuşan dört ülkede yer alan Bitcoin Cash (BCH) gönderme çözümünü kısa mesajlarla (SMS) başlattı.

11 Eylül’de internet sitesinde yayınlanan bir  duyuruyla, bu tarihten itibaren İspanya, Meksika, Şili ve Guatemala’dan gelen kullanıcıların her türlü cep telefonuyla cüzdanlarına SMS kullanarak erişebileceğini söyledi. İnternet olmadan telefon numaralarına veya BCH adreslerine kripto para gönderimi sağlanabilecek.

Bunun üzerine, CoinText’in teknoloji direktörü Vin Armani, bu fonksiyonla sınır ötesi ödemelerin herhangi bir sürtünme olmaksızın gerçekleştirilebileceğinin altını çizerek, ” diğer ülkelerdeki telefonlara doğrudan havale göndermek için mükemmel bir araç ” haline geldiğini belirtti.

Bu bağlamda, çözümün bir SMS uygulaması ile bir yazılım uygulamasının gerekmediği blok zincirinde bir ağ geçidi üzerinden çalıştığı açıklanmaktadır. Bu, iPhone, Samsung, Android ve hatta eski Nokia cep telefonları da dâhil olmak üzere metin özellikli herhangi bir telefonda gönderilmek üzere sağlanmaktadır.

Buradaki amaç, iyi bir İnternet bağlantısının olmadığı ya da kullanıcıların satın alma gücünün bir akıllı telefona sahip olmalarına izin vermeyen yerlerde kripto paraların benimsenmesini teşvik etmektir.

bitcoincash

Servis Genişletme

 

Geçtiğimiz Ağustos ayında piyasaya sunulduğundan beri, CoinText aracı Birleşik Devletler, Kanada, İngiltere, Avustralya, Hollanda, Güney Afrika, İsviçre ve İsveç’te ilk Bitcoin Cash işlemlerini SMS ile göndermeyi başardı.

Hizmet şimdi Belçika, İrlanda, Finlandiya, Norveç ve Litvanya gibi diğer Avrupa ülkelerinde kullanılmaya başlandı.

Bu anlamda yönetmen Vin Armani, her hafta 2018’in sonuna kadar kendi dillerinde beş milyondan fazla insana ulaşma hedefiyle daha fazla ülke ve dil eklediklerini söyledi.

Ekosistem içinde, orada olan benzer işlevleri sunan diğer araçlar dâhildir. Ocak ayında Samourai Cüzdan portföyünü yapılan bir güncelleme de dâhil olmak üzere  Pony Direct aracı metin mesajları yoluyla Bitcoin gönderme kolaylaştırır. 

Pek çok ülke Bitcoin ile ilgili olarak bu gelişmeleri takip ediyor ve uygulamaya koyabilmek için de yazılım hakkında detaylı bilgi talep ediyor. Çok yakın bir zaman içinde dünyayı sarsan bu yenilik, çok daha fazla ülkede de kullanılmaya başlayacak.

Türkiye’de Durum Nedir?

Bitcoin diğer ülkelerde olduğu gibi Türkiye’de de değer gören sanal para birimleri arasında yer alıyor. Özellikle büyük şirketlerin transfer aracı olarak kullandıkları bu kripto paralar için henüz bir yazılım söz konusu değil; ancak Türkiye pazarında da yakın zamanda farklı gelişmeler olacağına dair söylentiler de yer alıyor. SMS gönderimi için dahi kullanılabilecek olan bu kripto paranın ise Türkiye’de ne tür yeniliklere açık olacağı henüz belli değil. İspanyolcanın yaygın olarak konuşulduğu ülkelerde ise yapılan bu yenilik çok fazla konuşuluyor. Bitcoin ve madenciliği ile ilgili her geçen gün çok daha olaylı gelişmeler de haberler arasında mutlaka yerini alacağa benziyor.

Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.