Türkiye'nin Coin Haberleri - Bitcoin Haber
Bitcoin
$63,772.27
+2410.69
Ethereum
$3,053.42
+109.89
Litecoin
$81.40
+3.39
DigitalCash
$29.71
+1.98
Monero
$116.68
+4.36
Nxt
$0.00
0
Ethereum Classic
$26.19
+1.43
Dogecoin
$0.16
+0.01

Block Zinciri Girişimi Lightcurve : İş gücünü yüzde 40 azalttı

0 294

Block Zinciri Girişimi Lightcurve : İş gücünü yüzde 40 azalttı .

Açık kaynaklı blockchain uygulama platformu Lisk’in bir parçası olan blockchain tabanlı yazılım geliştirme stüdyosu Lightcurve, bu hafta başında iş gücünü yüzde 40 azalttığını açıkladı. Lightcurve ve Lisk’in kurucu ortağı Max Kordek, hafta başında Discord üzerinden yaptığı açıklamada, projenin maliyetlerini düşürmeleri gerektiği için böyle bir yola girdiklerini vurguladı. Lightcurve girişimine ait iş gücünün yüzde 40 oranında azaltılması, 53 çalışandan 21’inin işten ayılması anlamına geliyor. Bahsi geçen sayıdaki personele ek olarak, projeye dışarıdan dahil olan üç çalışanın da sözleşmeleri iptal edildi. Kordek, firmalarındaki ön uç geliştirme, pazarlama, tasarım ve operasyon kısmında küçülmeye giderken araştırma, arka uç geliştirme ve geliştirici kısımlarındaki çalışmaları aynı oranda devem ettireceklerini söyledi. Kordek ayrıca şunları belirtti:

“Buradaki amacımız, büyük ölçüde maliyet oluşturan insan kaynakları masraflarımızı aşağı çekmek ve daha çevik olmak için operasyonel genel giderimizi azaltmaktı.”

Kalan 32 çalışanı ile Lightcurve, Berlin merkezli ofislerinden Lisk platformunu geliştirmeye odaklanmaya devam edecek.

Blockchain şirketleri küçülmeye gidiyor

Lightcurve, son zamanlarda maliyetleri aşağı çekmek için personel azaltma kararı alan blockchain girişimlerinden en yenisi. Blockchain tabanlı ödeme şirketi Circle, mayıs ayında yaklaşık 30 çalışanı (firmanın yaklaşık yüzde 10’unu temsil ediyor) işten çıkardıktan sonra, geçen hafta 10 personele daha yol verdiklerini duyurdu. Yine bu hafta Ethereum geliştirme stüdyosu Consensys, Hindistan ve Filipinler’deki ofislerin kapandığını ve 11 personeli işten çıkardıklarını açıkladı. Geçtiğimiz ay, blockchain analiz firması Chainalysis’in iş gücünü yaklaşık yüzde 20 azalttığı ve toplam 39 çalışanı işten çıkardığı bildirildi. Chainalysis İletişim Direktörü Maddie Kennedy’ye göre araştırma ve geliştirme ekibi, en fazla personel çıkaran departman oldu.

Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.