Türkiye'nin Coin Haberleri - Bitcoin Haber
Bitcoin
$64,132.57
-498.71
Ethereum
$3,066.38
-36.87
Litecoin
$82.63
+1.21
DigitalCash
$29.97
+0.44
Monero
$118.62
+1.35
Nxt
$0.00
0
Ethereum Classic
$26.38
-0.02
Dogecoin
$0.16
0

Elon Musk’ın Twitter’ı Satın Almasıyla Dogecoin Fiyatı Fırlıyor!

0 300

Elon Musk’ın Twitter’ı devralmasıyla Dogecoin (DOGE) fiyatı %10 artmış durumda. Bu noktada yatırımcılara verilen tavsiyelerden biriyse ani hareketlere karşı dikkatli olmaları.

Yaşananlara ek olarak, Vitalik Buterin, Twitter’ın genel merkezinin İsviçre’ye taşınması gerektiğine inanıyor. Bu konuda Musk veya diğer yetkililerden bir onay açıklaması gelmiş değil.

Elon Musk, 44 milyar dolarlık Twitter anlaşmasını tamamladı ve Twitter’ın CEO’su olma planlarını duyurdu. Son günlerde hareketlenen DOGE fiyatı da bu hamleyle tekrardan fırlamış durumda.

Dogecoin (DOGE) fiyatı %40 arttı

Dogecoin (DOGE), Elon Musk’ın Twitter’ın San Francisco’daki merkezini ziyaret etmesinin ardından Perşembe günü %21’den fazla yükseldi. Bununla birlikte, satın alma anlaşmasının 28 Ekim tarihinden önce kapanacağı öne sürülmüştü. Buna ek olarak, Musk, Twitter çalışanlarına Twitter’ın işgücünü %75 oranında azaltma planı olmadığını söyledi.

DOGE’nin fiyatı, tam bir piyasa düzeltmesi nedeniyle daha önceki bir düşüşten kurtularak saatler içinde tekrar %10 arttı. Dogecoin fiyatı bununla birlikte şimdiye kadar bir haftada %40 artış görmeyi başarmış oldu. Ticaret hacminde büyük bir artış ile bu durum da desteklendi. Şu andaysa DOGE’nin fiyatı 0.085 dolardan işlem görüyor. Dogecoin için 24 saatlik en düşük ve en yükseği sırasıyla 0,072 ve 0,0859 dolar.

Anlaşmanın başarıyla tamamlanmasının ardından, eski Bloomberg köşe yazarı Noah Smith, Elon Musk’ın Twitter’ın Oakland merkezini San Francisco’dan taşıması gerektiğini tweetledi. Ethereum kurucu ortağı Vitalik Buterin ise, Twitter’ın merkezinin İsviçre’ye taşınması gerektiğini söyledi. Ülke, Zug’daki bir dizi şirket ve vakıf olan “Kripto Vadisi”ne ev sahipliği yapmasıyla da biliniyor.

Elon Musk’ın Twitter planları

CEO Parag Agrawal ve CFO Ned Segal dahil olmak üzere Twitter yöneticileri, Musk resmi olarak Twitter’ı devraldıktan sonra şirketten çıkartıldılar. Bazı raporlar ayrıca Musk’ın Parago’yu kovduğunu ve ona binadan dışarı kadar eşlik ettiğini ortaya koyuyor. Çıkartılan diğer isimler arasındaysa hukuk, politika ve güven başkanı Vijaya Gadde ve yine istifa eden genel danışman Sean Edgett yer alıyor.

Agrawal’ın istifasının ardından Elon Musk yeni geçici CEO olacak. Elon Musk ayrıca eski ABD başkanı ve iş adamı Donald Trump da dahil olmak üzere askıya alınan kullanıcıların hesaplarının eski haline getirildiğini duyurdu. Ayrıca Twitter, NFT’lerin doğrudan yayınlarda görüntülenmesine izin verecek bir özellik sunacak. Bu da NFT’lerin alım satımını kolaylaştıracaktır.

Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.