Türkiye'nin Coin Haberleri - Bitcoin Haber
Bitcoin
-1157.83
Ethereum
-37.73
Litecoin
+1.49
DigitalCash
+0.23
Monero
+2.77
Nxt
0
Ethereum Classic
+0.47
Dogecoin
0

CNBC Kripto Analisti Bitcoin Fiyatının Yükseleceğini Öngörüyor

0 494

CNBC Kripto Analisti Bitcoin Fiyatının Yükseleceğini Öngörüyor .

8 bin dolar sınırı kripto piyasasının lideri Bitcoin (BTC) için önemli bir fiyat noktası gibi gözüküyor. Bitcoin 9.400 dolardan düşmeye başladığından beri birkaç kez 8 bin dolar seviyesini yakaladı, çeviri yayını itibarıyla ise 8.300 dolar civarında seyrediyor. Altcoinler de çoğu zaman Bitcoin’in fiyat davranışını takip etti ve Bitcoin aktivitesinin piyasasının tümünü yansıttığı görüldü.

Bitcoin 24 Eylül’de 1.700 dolarlık sert bir düşüş yaşadı. Popüler kripto Twitter analisti Big Cheds’e göre önümüzdeki günler kripto alanı için kısa vadede pek iyi geçecek gibi gözükmese de, uzun vadede yükseleceğini söylemek mümkün.

Günlük kripto piyasa performansı. Kaynak: Coin360.com 

Big Cheds fiyat dönüşü tahmininde bulundu

Big Cheds Bitcoin’in 6 Ekim’de haftalık mumu bir dip cımbızıyla kapattığına dikkat çekti. Bu mum grafiği, iki fiyat mumunun tepe veya dibindeki fitiller cımbız şeklini andırdığında oluşuyor.

Cımbız modelleri kimi zaman fiyat dönüşünün göstergesi olabiliyor. Mum grafiklerinin gücü genellikle zaman çerçevesinin uzunluğuna dayalı oluyor, mumlar ne kadar uzun bir zaman aralığını kapsıyorsa, o kadar güçlü oluyor.

Analist cımbız deseninin haftalık Bollinger Bandı göstergesinin alt koluna yakın olduğunu, bunun Bitcoin fiyatının görece düşük olduğunu gösterdiğini belirtti. Big Cheds yukarıdaki işaretlerin fazla satış yapıldığını gösterdiğini fakat Bitcoin’in haftalık mumunun güçlü bir şekilde kapatmadığını da ekledi.

Big Cheds şöyle belirtti:

“Temmuz 2018 ve Mayıs 2019’da destek görüyoruz, yani kısa vadeli bir sekme görmemiz imkansız değil. Ayrıca denge işlem hacmi gizli bir yükseliş eğilimi olduğunu gösteriyor.”

BTC USD günlük tablo. Kaynak: TradingView

Altcoin fiyatlarında gerileme

Bitcoin’in aylar sürecek sağlamlaşması bağladığından beri altcoinler can çekişiyor ve her geçen gün daha da düşüyor. Altcoinler büyük ölçüde Bitcoin’in fiyat davranışına bağlılar ve bu nedenle bir ivme yakalayamadılar.

Big Cheds, altcoin piyasasının mevcut durumunu göz önünde bulundurarak olumlu fakat emin olmadan konuştu. Analiste göre altcoinler genel anlamda iyileşme gösteriyor, bazıları dip desenleri oluştururken, LINK, XRP ve TNT gibileri ise yükselişe geçti. ”Yine de çoğu hala yeterince güçlü değil ve daha da düşecek gibi duruyor.”

LINK USDT günlük tablo. Kaynak: TradingView

Kripto piyasası hem düşüş hem de yükseliş eğilimi gösteriyor

Big Cheds makro ölçüde kripto para piyasasının durumunun iyi olduğuna inanıyor. Analist ”Kripto piyasası genel anlamda teknoloji geliştikçe büyümeye devam ediyor ve borsaların değişen kurumsal piyasaya adapte olduğunu görüyoruz. Uzun vadede yükseleceğine inanıyorum” diye belirtti.

Kripto para piyasasını orta vadede, önümüzdeki bir yıl için analiz eden Cheds daha nötr olduğunu fakat yükseliş fikrine biraz daha yakın olduğunu açıkladı. Analist kripto piyasasının önümüzdeki aylarda düşüş göstereceğine inanıyor.

Haftalık Bitcoin fiyat tablosu

CNBC ye göre Yeni ve gelişen dijital varlık alanının en büyük oyuncusu olan Bitcoin, genellikle tüm piyasanın gücünü belirliyor. Günlük ve saatlik mum grafikleri gibi kısa zaman çerçevelerinde Bitcoin fiyatının durumu, yukarı yönlü ivme için pek de iyi durmuyor. Haftalık zaman çerçevesinde ise hem yükseliş hem de düşüş eğilimi görülebiliyor.

BTC USD haftalık tablo. Kaynak: TradingView

Düşüş senaryosu

Birkaç aylık sağlamlaşmanın ardından güçlü bir piyasasının, Bitcoin’in yukarı doğru fırlamasını görmesi gerekirdi fakat bu olmadı. En büyük kripto para birimi önemli bir sekme veya dönüş göstermeden sert bir çakılma yaşadı. Cnbc’nin tahminine göre Bitcoin fiyatı kırıldığı sağlamlaşma desenini tekrar test etmek için de yeterli güce sahip değil.

Ek olarak, Bitcoin’in güncel fiyat hareketi Kasım 2018’deki, daha yoğun aşağı yönlü baskıyla devam eden düşüş hareketini andırıyor.

Popüler yatırımcı Tone Vays, Bitcoin fiyatı 24 Eylül’de çakılmaya başladığında kripto alanına yeni bir fon girmediğini söyledi. Yatırımcıların ilgisizliği bu ivmenin devam etmesinin sebebi olabilir.

Yükseliş senaryosu

Haftalık tablo, Bitcoin’in henüz 0,618 Fibonacci geri çekilme seviyesine gelmediğini gösteriyor. Bu tür bir seviye genellikle önemli bir ilgi olduğunu gösteriyor. Bu açıdan bakarsak, güncel aşağı yönlü fiyat hareketi bir sonraki yükselişten önce normal gözüküyor.

Bitcoin fiyatı birkaç haftalık destek seviyesi olan 7.500 doların da yakınında seyrediyor. Ek olarak bu düzeltme, Bitcoin’in Nisan-Temmuz 2019 arasında sürdürdüğü parabolik hareketin kısmi bir sonucu da olabilir.  Haberkoin.com en güncel coin haberleri.

Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.