Türkiye'nin Coin Haberleri - Bitcoin Haber
Bitcoin
$63,555.42
+851.98
Ethereum
$3,180.23
-41.27
Litecoin
$83.02
-1.73
DigitalCash
$29.30
+0.13
Monero
$129.53
+3.11
Nxt
$0.00
0
Ethereum Classic
$27.56
-0.39
Dogecoin
$0.14
-0

İngiltere kripto para işletmelerini kara para aklama konusunda denetleyecek

0 462

İngiltere kripto para işletmelerini kara para aklama konusunda denetleyecek .

İngiltere finansal düzenleyici kurumu (FCA), kripto para ile ilgili faaliyet yürüten şirketleri kara para aklama (AML) ve terör finansmanı ile mücadele (CTF) konularında izlemeye aldı. 10 Ocak tarihinde yayımlanan resmi açıklamaya göre FCA, kripto paralarla ilgili işlem yapan Birleşik Krallık’a kayıtlı işletmelerin ilgili düzenlemelere ve gerekliliklere uygun olup olmadığını denetleyecek . FCA’nın duyurusunda AML ve CFT ile ilgili risklerin tanımlanması ve değerlendirilmesi, AML ve CFT ile ilişkili riskleri ortadan kaldırmak için politika ve kontrollerin geliştirilmesi konularında durum tespiti yaptı. Açıklamada ayrıca müşteri verileri iletme yetisine sahip kripto para işletmeleri için gereksinimler listesi de paylaşıldı. Duyuruda, “Firmaların yeni düzenlemelere uyumunu proaktif biçimde denetleyeceğiz ve firmaların istenen standartları karşılayamamaları ve piyasa bütünlüğü açısından risk oluşturmaları durumunda hızlı şekilde harekete geçeceğiz” ifadesi yer aldı.

İngiltere’nin kripto süreci

Temmuz 2018’de FCA, kripto para birimleri hakkında genellikle yanlış bilgi sahibi olan tüketiciler açısından büyük bir risk oluşturduğu konusunda uyardı. Türev piyasalarının ve kripto varlıklara destek veren borsalarda işlem gören seçeneklerin küçük yatırımcılara “uygun olmadığı” önerisi yapıldı. Her ne kadar FCA, yatırımcılar için kripto türev ürünlerini kısıtlanmayı düşünüyor olsa da, geçen yaz büyük kripto para birimlerini “genellikle merkezi olmayan ve esas olarak bir değişim aracı olarak kullanılan ‘değişim token’ları” olarak tanımlamıştı. Düzenleyici kurum o dönemde, bu tür dijital para birimlerinin FCA’nın düzenleme kapsamına girmediklerini ve amaçlarının dışında olduklarını vurgulamıştı.

“FCA’nın yıllardır kripto para ile ilgili görüşleri yapıcı. Yasal lisanslara ihtiyaç duyulmadan korumalı alanlarda teknolojinin denenmesi ve izlenmesine izin vermeleri de dahil. İngiltere genellikle kendisini bir FinTech lideri olarak görüyor ve FCA bu işin bir kısmı olan inovasyonlara engel olamıyor.”

Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.