Türkiye'nin Coin Haberleri - Bitcoin Haber
Bitcoin
$61,207.36
-1379.61
Ethereum
$3,008.52
-161.54
Litecoin
$78.80
-4.71
DigitalCash
$27.55
-1.24
Monero
$119.80
-5.47
Nxt
$0.00
0
Ethereum Classic
$25.47
-1.62
Dogecoin
$0.13
-0.01

Kripto Piyasası Analizi; Bitcoin’e İlgi Giderek Artıyor

0 614

Kripto para birimleri, 10 yıldan daha az bir sürede 230 milyar dolarlık bir piyasa başlığına sahip bir niş pazardan büyük bir sektöre doğru büyüdü. Ancak henüz dünyanın büyük bir bölümünde finansal bir norm haline gelmedi. Bununla birlikte Bitcoin’e ilgi giderek artıyor.

Organik Google listelerinden Bitcoin ile ilgili bilgi veren geleneksel haber kaynaklarına kadar endüstrinin sahip olduğu tanınmada sürekli bir artış oldu. Peki, kriptonun ana akıma girme yolları nedir ve bunun endüstri için ne anlama geliyor? Bitcoin’e ilgi neden artıyor? İşte cevapları…

Kripto İçin Nihai Amaç

İlk Bitcoin bloğunun Ocak 2009’da çıkartılmasından bu yana, kripto endüstrisinin amacı geleneksel finansmana meydan okumaktı. Bitcoin’e ilgi çevresinde toplanan meraklıların sayısı her geçen yıl artarken, “ana akım” haline gelmesi için gereken insan sayısına ulaşması on yıllar alabilir.

Mali düzenleyicilerden gelen baskıların artması da yardımcı olmadı. Çin, Tayvan, Pakistan ve İran gibi bazı ülkeler kripto ticaretini doğrudan yasakladı. Diğerleri ise bankacılık yasakları getirdi ve kripto şirketlerinin etkili bir şekilde çalışmasını imkansız hale getirdi.

Şu anda kripto para birimlerine sahip olma ve alım satım işlemlerinin yasal olduğu ABD’de bile, kripto alım satımını yasaklayan küçük ama önemsiz bir hareket bulunmuyor. Bununla birlikte, kripto para birimleri tüm olasılıklara karşı koymayı ve birkaç yıl önce birkaç kişinin hayal edebileceği yüksekliğe ulaşmayı başardı.

Ana akım kabulün hemen yakında olduğunu kanıtlayan yeni kanıtlar, Google listeleri ve büyük haber kapsamlarından Apple App Store gibi daha göze çarpmayan yerlere kadar her yerde ortaya çıkıyor.

Google, Bitcoin’in Görülmeye Değer Olduğunu Söylüyor

Google Arama’da doğrudan bir öneride bulunmak, herhangi bir işletme için kutlama yapmak için bir neden olabilir. Ancak özellikle de Bitcoin söz konusu olduğunda… Örneğin; Google’de “USD” araması yaparken önerilen aramalarda Bitcoin beliriyor. Farklı bir tarayıcıda, VPN ve gizli mod kullanılarak yapılan hızlı kontrol iddianın doğru olduğunu kanıtladı. Google, ABD doları ararken Bitcoin’i öneriyor. Yani Bitcoin’e ilgi giderek artıyor.

Bununla birlikte, Google’ın algoritması en çok aranan kelime kombinasyonunu vurguladığından, bu herhangi bir lobicilik veya kasıtlı etkinin sonucu değil. Bu, yalnızca Bitcoin kullanımının arttırılmasının yanı sıra kripto para birimine ve ABD doları cinsinden değerine de ilgi duyduğu anlamına gelir.

Bir kripto haber küratörü olan Omar Bham, geçtiğimiz günlerde Bitcoin’e olan ilginin Google Arama Trendleri’ne gösterildiğini gösteren bir tabloyu tweetledi:

Dalgalanma, Bitcoin’in son fiyat artışından önce çıktı; bu yüzden faizdeki organik bir artışın bir sonucu olduğunu varsaymak cesaret edemezdi. Bu aynı zamanda Bitcoin’den bahseden tweet’lerin sayısında da görülebilir. Son 24 saatte geçen 7 ayda 17.400 olan günlük ortalama, 7 günlük tweetlerle 23.500 oldu.

Her Zamankinden Daha Fazla İnsan Bitcoin Sahibi

Sadece insanlar kriptodan bahsetmiyorlar, onlar da kendilerine ait. Bir kripto para birimi analisti olan Kevin Rooke, geçtiğimiz günlerde 1 Bitcoin’den daha fazla olan adres sayısındaki artışı gösteren bir grafiği paylaştı:

Verilerine göre, şu anda 1 veya daha fazla BTC tutan 733.000 Bitcoin adresi var. Bu geçen yıldan bu yana hafif bir artış olsa da, sayının önceki yıllarla karşılaştırılması muazzam bir değişim gösteriyor. Mayıs 2013’te 200.000’den fazla adres 1 BTC’ye sahipken, 2010’da bu sayı 50.000’den azdı.

Daha fazlasına sahip olmanın yanı sıra, insanlar özellikle de Bitcoin söz konusu olduğunda daha fazla işlem yapıyorlar. Dünyanın en büyük kripto para birimi, ağındaki aktif adres sayısında geçen yıldan bu yana yüzde 20, Dogecoin, Ripple’s XRP ve Dash ise sırasıyla yüzde 27, 38 ve yüzde 58 arttı.

Daha önce bahsedilen istatistiklere bakılırsa, daha fazla işlem daha fazla dikkate eşittir; bu da Bitcoin’e ilgi ve büyük bir kitleye yakınlaşmasını artırır.

Dünyanın En Büyük Şirketlerinden Bazıları Kriptoya Kapılarını Açtı

Ticaretteki bir artışın neden olduğu dikkatin artması, kripto para birimleri için yeni kapılar açtı. Kripto ödemeleri artık gelecekte gerçekleşmesi gereken bir şey değil, dünyadaki en büyük tüccarların bazıları için gerçek.

Bitcoin, Ethereum ve Bitcoin Cash artık Whole Foods, Lowe’s ve Nordstrom gibi binlerce perakende satış yerinde kabul ediliyor.

Bu ayın başlarında, ABD’de Flexa ağı üzerindeki on binlerce satıcının kripto ödemeleri sağlandı. Flexa’nın ilk uygulaması SPEDN, kullanıcıların Whole Foods, Barnes & Noble ve diğerlerinin de dahil olduğu ABD’deki en büyük markalarından bazılarında kripto harcamasını sağladı.

Steam ve Twitch gibi perakendecilerin kripto ödemelerini kabul etme kararlarını tersine çevirdikten sonra bu kadar çok sayıda dünyaca tanınmış tüccarın ifşa edilmesi kripto kabulü için büyük bir kazanç olarak kabul ediliyor.

Coinbase CEO’su Brian Armstrong , kriptonun yavaşça nişlerden ana akıma doğru gittiğini belirtti. Bu hafta New York’taki Konsensüs konferansında şunları söyledi: “Kriptoda, aklınıza gelebilecek en ana şey, kredi kartınızı Starbucks’ta kaydırmak. Bu muhtemelen kripto tarafından bozulan son alan olacak.”

Kripto para birimleri yakın gelecekte Starbucks’a gelebilirken, Coinbase de herkesin beklediğinden çok daha büyük bir kitleye ulaştı. Amerika Birleşik Devletleri’nden çıkan en büyük kripto para borsası, Apple App Store’daki trend uygulamalar listesine girdi.

Artan Faiz, Daha İstikrarlı Bir Pazar Getiriyor

Kripto pazarına ilginin sıkça yukarı aşağı inmesi yeni bir şey değil. Twitter’da Bitcoin’den bahseden tweetler Aralık 2017’nin başında zirveye ulaştı. Ancak sadece 1 ay sonra tarihi bir düşüş yaşadı.

Bununla birlikte, son altı ayda gördüğümüz şey, kripto para birimlerinin aldığı dikkatin yavaş ama istikrarlı bir şekilde artmasıdır. Bu, tüm sektörün pazar kapitalizasyonunun bu büyümeyi takip etmesini daha muhtemel kılıyor.

İstikrarlı bir büyüme, bunu takiben kripto para birimlerine sahip olma ve ticaret yapma ilgisinin artması nihayetinde sanayiye istikrar kazandıracaktır.

Güncel kripto para haberleri, kripto para airdrop ve ico paylaşımları için sosyal medya hesaplarımızı takip etmeyi unutmayın : FacebookTelegramTwitter  İnstagram

Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.