Türkiye'nin Coin Haberleri - Bitcoin Haber
Bitcoin
$64,690.85
+769.84
Ethereum
$3,160.82
+28.62
Litecoin
$84.44
-0.08
DigitalCash
$30.63
+0.06
Monero
$120.11
+0.14
Nxt
$0.00
0
Ethereum Classic
$26.55
-0.26
Dogecoin
$0.15
-0

Türk Kripto Uzmanı Emin Gün Sirer, Kripto Para Çıkarıyor

0 952

Amerika’da yaşayan küresel blok zinciri uzmanı Türk bilgisayar bilimcisi Prof. Dr. Emin Gün Sirer, kendi şifreleme para birimini ve blok zinciri ağını başlatacak.

Bloomberg’de yer alan habere göre, Sirer, ödeme devi Visa gibi saniyede işlem gerçekleştiren bir blok zinciri ağı kurmayı planlıyor. Prof. Dr. Sirer, kendi kripto para birimini ve Blockchain ağı için girişim sermayesi yatırımcılarının fonlarını kullanacak.

Andreessen Horowitz, şubat ayında Polychain ve MetaStable gibi büyük yatırımcılardan 6 milyon dolar yatırım alan Sirer’in, 16 Mayıs’ta Ava Labs’in geliştirdiği Ava ağının özel bir test versiyonunu başlattığını bildirdi. Ağın halk lansmanının yakında başlaması bekleniyor. Raporda, Sirer’in ilk kripto paralarını halka açık halde geldiği zaman çıkarılacağı belirtiliyor.

Sirer, Ava ağının gecikme süresinin 1.35 saniye olacağını belirtiyor. Yani düşük işlem süresi ve yüksek verimlilik sunacak. “Henüz mümkün olmayan” uygulamaların, nihai hedefinin blok zincirindeki her bir sertifikayı kaydetmek olduğu kaydediliyor. Sirer, mevcut birçok blok zinciri ağının gizliliğe veya değer deposu işlevine odaklandığını da sözlerine ekledi.

Türk Kripto Para Uzmanı Sirer

Aynı zamanda Cornell Üniversitesi profesörü olan Emin Gün Sirer, üniversitenin Kripto Paralar ve Akıllı Sözleşmeler Girişimi’nin eş başkanlığı görevini de yürütüyor. 47 yaşındaki Sirer, Blockchain ve kripto para platformlarında dünyanın sayılı isimleri arasında yer alıyor. Aynı zamanda İş Kanıtı’na (PoW) dayanan ilk kriptonun da tasarımcısı olarak biliniyor.

Çeşitli kripto para birimlerinin fiili kullanımına dayanarak kripto seçmeli yaklaşımıyla tanınıyor. Buna göre Sirer, halkın yalnızca, “uzun vadede yaygın olarak kullanılacağına” inandığı kripto paralara yatırım yapmaları ve tutmaları gerektiğini söylüyor.

Sirer’in kripto para konusundaki tutumu yakın bir zamanda, Galaxy Digital CEO’su Michael Novogratz tarafından dillendirildi. Novogratz, her altcoinin belirli bir kullanım durumu sağlayarak kendilerini kanıtlayacağını iddia etmişti. ConsenSys’in Ethereal Zirvesi’nde konuşan Novogratz, “Bitcoin bu değer deposunu kazanacaksa, her şeyin bir şey için kullanılması gerektiğini” söyledi.

Güncel kripto para haberleri, kripto para airdrop ve ico paylaşımları için sosyal medya hesaplarımızı takip etmeyi unutmayın : FacebookTelegramTwitter  İnstagram

Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.