Türkiye'nin Coin Haberleri - Bitcoin Haber
Bitcoin
$60,458.29
-3389.26
Ethereum
$3,005.58
-210.14
Litecoin
$79.48
-4.01
DigitalCash
$27.96
-1.47
Monero
$118.29
-10.66
Nxt
$0.00
-0
Ethereum Classic
$25.29
-2.29
Dogecoin
$0.13
-0.01

ABD Kongre Üyeleri, Yeni Kripto Para Düzenlemeleri Konusunda Endişeli

0 302

ABD Kongre Üyeleri, Yeni Kripto Para Düzenlemeleri Konusunda Endişeli

Son zamanlarda kripto para birimleri üzerine gündemde olan en büyük hikayelerden biri, ABD Hazine Bakanlığı’na bağlı istihbarat birimi FinCEN’in bireysel cüzdanlara erişmeye çalışması haberi. Önerilerin kuralını özetleyen bir belge, borsaların ve diğer sanal varlık hizmet sağlayıcılarının 3.000 doların üzerinde para çekme girişiminde bulunanların adını ve adresini doğrulaması gerektiğini öne sürüyor. Kongre üyeleri, kripto para yasasına yönelik ortaya konulan sürenin oldukça kısa olduğunu belirtti.

Önerilen yasaya anlam verilemiyor

Bu öneri kriptodan kaynaklı suçu önlemek için yapılırken, bazıları bunun mantıklı olmadığını öne sürüyor.

A16z’nin kripto varlıklarına odaklanan genel ortağı Kathryn Haun, konu hakkında şunları yazdı:

“DÜN GEÇ SAATLERDE, BU SÜRECİ TAKİP ETMEK YERİNE STEVEN MNUCHİN A16Z’YE VE KRİPTO ALANINDAKİ DİĞER KİŞİLERE PEK MANTIKLI GELMEYEN KRİPTO DÜZENLEMELERİYLE, TATİLDEN ÖNCEKİ CUMA GÜNÜ; YORUM SÜRESİ YALNIZCA 15 GÜNE İNDİRİLDİ.”

Bunun gereksiz olduğunu ve kullanıcıların kendi fonlarını kontrol etmesini engellemenin bir yolu olduğunu vurgulayan başka insanlar da var. Çoğu düzenlenmiş borsa, fiat kullanan traderların adlarını, adreslerini ve diğer ayrıntıları almak zorundadır. Bu yeni kural pek değişmiyor ve aslında geleneksel kurumların nakit işlemler için gitmesi gerekenden daha ileri gidiyor.

Bu yeni öneri öyle bir karmaşa yarattı ki, ABD Kongre üyeleri Hazine’ye yazılı bir mektup sundu.

Kongre üyeleri tarafından karşı çıkılan kripto yasa önerisi

31 Aralık’ta ABD Hazine Bakanlığı’na gönderilen bir mektupta 9 kongre üyesi FinCEN tarafından önerilen kripto kararıyla ilgili endişe duyduklarını yazdı:

“FİNCEN’İN ‘DÖNÜŞTÜRÜLEBİLİR SANAL PARA VEYA DİJİTAL VARLIKLARI İÇEREN BELİRLİ İŞLEMLER İÇİN GEREKSİNİMLER’ İLE İLGİLİ YANIT SÜRESİNE DAİR ENDİŞELERİMİZİ İFADE ETMEK İÇİN YAZIYORUZ. KARA PARA AKLAMA, YASADIŞI FİNANS VE DİĞER SUÇ FAALİYETLERİYLE UĞRAŞMAK İSTEYEN SUÇLULARLA MÜCADELE ÇABALARINDA ULUSAL GÜVENLİĞİ KORUMA VE KANUN YAPTIRIMINI DESTEKLEME AMACINIZI PAYLAŞIYORUZ. ANCAK, HAZİNE’NİN DÖNÜŞTÜRÜLEBİLİR DİJİTAL PARA BİRİMLERİNİN KAYIT DIŞI TUTULMASI VE RAPORLANMASI İÇİN YENİ KURALLAR OLUŞTURMA YAKLAŞIMININ AMERİKAN KAMUOYUNA YANIT VERMEK İÇİN MAKUL BİR FIRSAT VERMEDİĞİNDEN ENDİŞE DUYUYORUZ.”

Grup, ABD halkına ve diğerlerinin önerilen karara cevap vermesi için sunulan sürenin eksikliğine en çok karşı çıkanlardan biri gibi görünüyor.

Bu mektubu gönderen grup arasında Tom Emmer, Tom Cotton, Warren Davidson, Tulsi Gabbard ve bir dizi diğer Kongre üyesi var.

Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.