Türkiye'nin Coin Haberleri - Bitcoin Haber
Bitcoin
$63,523.96
+987.44
Ethereum
$3,175.93
-25.2
Litecoin
$83.17
-0.55
DigitalCash
$29.29
+0.16
Monero
$126.88
+1.16
Nxt
$0.00
0
Ethereum Classic
$27.42
-0.21
Dogecoin
$0.14
-0

Ripple davası altcoin boğasını erteliyor mu ?

0 390

Ripple davası altcoin boğasını erteliyor mu ?

XRP, SEC tarafından Ripple’a açılan dava nedeniyle büyük bir zayıflık gösteriyor. Fiyatı dört günde 0.65 dolardan 0.21 dolara düştü – %67’lik bir düşüş yaşadı. Bu sırada, ünlü analist Michael van de Poppe’a göre yatırımcılar, XRP’nin SEC’in radarındaki tek para olmayabileceğinden korktuğundan; diğer altcoin ’ler de son 24 saat içinde önemli ölçüde düzeltme gördü. Ethereum (ETH) 24 Aralık’ta %14 oranında düştü ve ardından 550 dolardan sıçradı. Chainlink, son zamanların en düşük seviyesi olan 8 dolara doğru %38’lik bir düzeltme ile karşı karşıya kaldı. En büyük düzeltme ve flaş çöküş ise Sushiswap’te (SUSHI) görüldü. Coin, 2,75 dolardan 1,10 dolara düştü – %61’lik bir düşüş.

Peki, XRP çöküşü kısa vadede altcoin piyasasına zarar vermeye devam edecek mi? ETH/BTC paritesinin bu konuda “kilit” olduğunu söyleyen ünlü analist Van de Poppe, bu nedenle ETH’yi de analiz etti. İşte analistin mevcut destek ve direnç alanlarını belirlediği teknik analizi:

Ethereum, son düşüşün ardından yeni bir yüksek seviye arıyor

ETH/USD 1 haftalık grafik. Kaynak: TradingView

Analiste göre Ethereum için haftalık grafik harika görünüyordu ve son düşüşle değişmedi; bu bağlamda teknik oluşum hala yükselişte.  675 dolarlık yakın zamanda görülen en yüksek seviye, yeni bir yüksek zirveyi doğrulasa da ardından daha yüksek seviyelerde “yüksek bir düşük (higher low)” ETH için boğa piyasasının devam etmesini sağlayacak. Bu yüksek düşük, büyük olasılıkla 450 dolar civarında bir bölgede gerçekleşecek. Analist, “Bu, devam etmeden önce desteğe dönmek isteyen, bir önceki direnç bölgesi,” diyor.

Ancak, böyle bir düzeltme için Bitcoin’in (BTC) de ciddi bir düzeltme görmesi gerektiğini belirtiyor. Aksi takdirde, bu senaryonun gerçekleşmesi olası değil. Michael van de Poppe’a göre ETH 450 doların üzerinde kaldığı sürece, yenilenen bir yükseliş dalgası ETH’yi önümüzdeki yıl 1.200-1.300 dolara itebilir.

Bitcoin hakimiyeti parabolik bir duruma geliyor – altcoin sezonu erteleniyor

1 haftalık BTC hakimiyet grafiği. Kaynak: TradingView

Bitcoin’in hakimiyetindeki yükseliş hakkında da yorum yapan Van de Poppe, haftalık Bitcoin hakimiyeti grafiğinin %70’i işaret etmesinin XRP’nin zayıflığı olduğunu öne sürüyor. Analiste göre XRP düşmeye devam ederse, hakimiyet grafiği de yükselişe devam edecek. Aynı zamanda ETH/BTC’nin zayıflığı da 2021’in başlarında bir altcoin sezonu görülmesi konusuna yardımcı olmuyor.

Bununla birlikte, analiste göre dikkat edilmesi gereken bir şey, tipik olarak Aralık ayında meydana gelen Bitcoin hakimiyet tablosunda görülebilecek olan potansiyel zirvedir. 2016’dan bu yana, hakimiyet grafiği hep Aralık ayında zirveye ulaştı. Bu zirvenin ardından, altcoin’ler 1. çeyrekte büyük kazançlar elde etti.

Michael van de Poppe için ETH/BTC paritesi burada kilit bir görev üstleniyor. Çünkü altcoin’lerde potansiyel bir yükseliş görülmesinden önce dip seviyelerin görülmesi gerekiyor.

ETH/BTC 1 haftalık grafik. Kaynak: TradingView

Ancak analist üstteki grafiğe işaret ederek şunları söyledi:

“MAALESEF, HAFTALIK ETH/BTC GRAFİĞİ DESTEĞİN ALTINDA NET BİR DÜŞÜŞ GÖSTERİYOR VE BU DA ALTCOİN’LER İÇİN DAHA FAZLA ZAYIFLIĞIN MUHTEMEL OLDUĞUNU GÖSTERİYOR.”

Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.