Türkiye'nin Coin Haberleri - Bitcoin Haber
Bitcoin
$63,523.96
+987.44
Ethereum
$3,175.93
-25.2
Litecoin
$83.17
-0.55
DigitalCash
$29.29
+0.16
Monero
$126.88
+1.16
Nxt
$0.00
0
Ethereum Classic
$27.42
-0.21
Dogecoin
$0.14
-0

Ethereum ve Tether Yorumu: “İki Önemli Kripto Para”

0 268

Ethereum ve Tether Yorumu: “İki Önemli Kripto Para”

Dünyanın en ünlü yatırımcılarından biri olan Paul Tudor Jones; Bitcoin (BTC), Ethereum ve diğer kripto para birimleri hakkındaki uzun vadeli bakış açısını bir Yahoo! Finance röportajında paylaştı.

Jones, Bitcoin’in hisse senetleri ve fiat para birimleri ile karşılaştırıldığında “yanlış piyasa değeri” olduğunu düşündüğünü ve bir numaralı kriptonun büyüme potansiyeline inandığını öne sürdü. Daha sonra Ethereum ve Tether’den iki önemli kripto para birimi olarak bahsetti.

Bitcoin, Ethereum ve “metal kompleksi”

Kripto alanının “metal kompleksine çok benzeyeceğini” düşündüğünü de sözlerine ekledi. Yani Bitcoin, dijital kıtlığı ve ilk kripto olarak mirası nedeniyle altın gibi değerli bir metali temsil edecektir.

Diğer kripto para birimleri ise “bakır, platin ve paladyum” gibi endüstriyel metallere daha çok benzeyebilir.

Karşılaştırma tamamen yeni değil: Bitcoin, genellikle dijital altın formu olarak anılıyor.

CryptoBriefing’de yer alan habere göre aynı şekilde, Jones’un kullanılabilir endüstriyel metallerden bahsetmesi de muhtemelen ETH gibi bir varlık için uygun bir tanımdır. Ethereum blok zincirinin kullanıcılarının, ağın programlanabilir akıllı sözleşmeleriyle etkileşim kurmak için ETH harcamaları gerekir, ancak para biriminin ağa güç sağlamak dışında da kullanım durumları vardır.

Haber kaynağına göre Bitcoin, altın gibi bir değer deposu biçimini temsil ettiğinde, ETH; platin gibi çok amaçlı bir metale daha çok benzeyebilir.

Jones, kripto alanının 90’ların sonundaki İnternet hisse senedi manzarasını hatırlattığını söyledi. World Wide Web’in büyümesi, 2000’lerin başında internet bağlantılı hisse senetleri için bir spekülatif çılgınlık dalgasını körükledi. “Dot-com balonu” olarak bilinen patlama ve düşüşle sonuçlanan bir piyasa döngüsüne yol açtı.

Jones, benzer bir senaryonun kripto para birimi alanında gerçekleşebileceğini düşündüğünü ve uzun vadede hayatta kalması muhtemel yalnızca birkaç proje olduğunu söyledi.

Ayrıca, dijital para birimlerinin önümüzdeki yirmi yıl içinde yaygın bir şekilde benimseneceğini ve “nakit paranın ölebileceğini” söyledi. Kripto para birimlerinin fiyatı ile ilgili olarak “ileriye giden yolda yükseliş olacağını varsayacağını” söyleyerek bitirdi.

Jones, bu yılın başlarında Bitcoin’de bullish olduğunu açıkladığında kripto topluluğunu şaşırttı. O sırada BTC’nin yatırım portföyünün %1-2’sini temsil ettiğini söyledi.

Jones, finans dünyasında efsanevi bir figür olarak kabul edilir. Net değerinin 5,8 milyar dolar olduğu tahmin ediliyor.

Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.