Bitcoin (BTC) 2020 yılına hızlı giriş yaptıktan sonra yaşanan küresel krizden etkilenmiş, mart ortasında sıra dışı düşüş yaşamıştı. Geleneksel piyasalardan ayrışmayı başaran Bitcoin, hızlı bir toparlanma sürecine girdi. Öyle ki, teknoloji devleri Apple, Google ve Facebook hisse senetlerinden daha iyi performans gösterdi.

8 Mayıs tarihinde Decrypt sitesinde yer alan habere göre, Bitcoin yatırımcılarını kısa süreliğine üzse de sonradan toparlanmasını bildi. Kısaca FAANG olarak tanımlanan Facebook, Apple, Amazon, Netflix ve Google şirketlerinin birinci çeyrek finansal tablolarına göre, Bitcoin önemli isimleri geride bıraktı. Corona virüs (COVID-19) salgını nedeniyle oluşan küresel krizden fazlasıyla etkilenen geleneksel piyasalar, hisse senetlerinde yüzde 20 ila 30 oranında gerilemeye şahit oldu.

Bu süreçten az yara alarak çıkan Bitcoin olurken, karantina nedeniyle insanların evden çıkmaması Amazon ve Netflix’e yaradı.

Bitcoin en az kayıp yaşayan varlık

Bitcoin 2020 ilk çeyrek geliri

Bitcoin fiyat performansı. Kaynak: TradingView

Haberkoin analisti Onur Onuk tarafından , TradingView üzerinden alınan verilere göre, yılın ilk çeyreğinde yatırımcılarına yüzde 10 kaybettiren Bitcoin, teknoloji devlerinin arasında sıyrıldı. Aynı dönemde Facebook (FB) yüzde 20 kayıp yaşarken, Apple’ın (APPL) kaybı yüzde 15’e kadar ulaştı. Corona virüs nedeniyle uygulanan karantina sürecinde internet kullanımı artsa da Google (GOOGL) hisseleri de düşmekten kurtulamadı. Yılın ilk çeyreğinde Google yüzde 19 değer kaybetti.

Karantina sürecinden Netflix ve Amazon kârlı çıktı

İnsanların evlerine kapandığı ve alışverişlerinin çok büyük kısmını internet üzerinden yaptıkları dönemde Amazon (AMZN) hisselerinde çok az yükseliş gözlendi. Yayımlanan raporda, 2020 yılının ilk çeyreğinde Amazon’un hisseleri yüzde 0,3 oranında arttığı bilgisi paylaşıldı.

Netflix 2020 ilk çeyrek gelirleri

Netflix hisse senedi performansı. Kaynak: TradingView

2020’nin ilk çeyreğine damgasını vuran isim ise beklenildiği üzere Netflix (NFLX) oldu. Birçok insanın işsiz kaldığı ve evlerinden dışarı çıkamadıkları süreçte dizi ve film izleme oranları tavan yaptı. Netflix hisseleri, 2020’nin ilk çeyreğinde yüzde 13,6 yükseldi.

Warren Buffett borsaların çökeceğinden, Bitcoin’in yıkılacağından endişeli

Her yıl düzenlenen Berkshire Hathaway hissedarlar toplantısında konuşan Buffett, piyasada işler kötü gitmeye başlarsa sahip olduğu 137 milyar doların büyük bir meblağ olmadığını öne sürdü. Berkshire, Coca Cola ve Kraft Heinz gibi önde gelen holdinglerde büyük risklerin olduğu açıklandı. Borsalara güvenmediğini, Bitcoin’in de değersizleşeceğini belirtti. 2020’nin ilk çeyreğinde Bitcoin alım satım ve işlem hacmi yükseldi. ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu’na (SEC) 2020 yılının ilk çeyreğinde elde ettiği kazançlara ilişkin rapor yollayan Silvergate Bank, Bitcoin işlem hacminin önceki çeyreğe göre yüzde 75 büyüdüğünü duyurdu.