Türkiye'nin Coin Haberleri - Bitcoin Haber
Bitcoin
$63,346.36
+1150.48
Ethereum
$3,167.61
-13.62
Litecoin
$83.10
+0.85
DigitalCash
$29.19
+0.52
Monero
$126.93
+3.86
Nxt
$0.00
0
Ethereum Classic
$27.17
-0.02
Dogecoin
$0.14
0

Charles Hoskinson : Cardano dünyanın en iyi merkezi olmayan kripto parası olacak

0 586

Charles Hoskinson : Cardano dünyanın en iyi merkezi olmayan kripto parası olacak .

Cardano, tüm yükseltmeleri uygulandıktan sonra Bitcoin’den 50 ila 100 kat daha merkezi olmayan, dünyadaki en merkezi olmayan kripto para birimi olacak. Davos, İsviçre’deki Dünya Ekonomik Forumu’nun 50. baskısının yanı sıra bir günlük kripto para etkinliği olan CV Zirvesi’nde  CEO  Charles Hoskinson’a açıklaması . Ouroboros Bizantine Hata Toleranslı Konsensüs Protokolü’nün uygulanmasından oluşan sert çatalın sorunsuz ve kolay olacağına inandığını söyledi. Sert çatalın ardından protokol, Cardano’yu dünyanın en merkezi olmayan kripto para birimine dönüştürmesi gereken bir dizi ek yükseltmeden geçecek.

Cardano, kusursuz ve güvenli varlık transferi, gelişmiş akıllı sözleşme işlevselliği ve çok karmaşık DApp’leri bile barındırma ve çalıştırma yeteneğini sağlamayı amaçlamaktadır.

Cardano’nun bazı benzersiz hedefleri şunlardır:

  • Muhasebe ve hesaplamanın farklı katmanlara ayrılması
  • Hakemli araştırma
  • Aynı defterdeki birden fazla varlığın hesaba katılması gerektiğini kabul etmek
  • Düzenleyiciler için Bitcoin’den bazı temel prensiplerden ödün vermeden ticaretle etkileşimde bulunacak sağlıklı bir orta zemin bulma
  • Düzenleyici kurumlarla tam uyum

Cardano proof-of-stake konsensus mekanizması kullanıyor. Kendi pos algoritmalarını geliştirdiler ve bu pos algoritmasına Ouroboros adını verdiler. Cardano’nun kaynak kodu Haskell’de yazılmıştır ve tamamen açık kaynak kodlu ve patentsizdir. Geliştiricilerinin, gelecekteki yükseltmeler (güncellemeler) için tamamen yeni ve esnek bir şey inşa etmeye çalıştıklarından ve düzenleyici kurumlar ile ağlarını düzenleyici gereksinimlere uygun hale getirmek için sürekli diyalog halinde oldukları için benzer projelerden çok farklıdır. Cardano Blockchain’in token’ının adı ilk bilgisayar programcısı olarak tanınan 19. yüzyıl matematikçisi Ada Lovelace’den alınmış ve ADA olarak belirlenmiştir. Uzun vadede Cardano Blockchain’i birden fazla token’a ev sahipliği yapabilir.

Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.