Türkiye'nin Coin Haberleri - Bitcoin Haber
Bitcoin
$57,300.43
-1846.5
Ethereum
$2,928.88
+4.56
Litecoin
$78.80
+0.33
DigitalCash
$27.97
+0.75
Monero
$121.51
+3.57
Nxt
$0.00
-0
Ethereum Classic
$24.95
-0.21
Dogecoin
$0.13
-0

BtcTurk Borsası Yanlış İşlem Gerekçesiyle Kullanıcısının Hesabını Kapattı

0 565

Türkiye’nin önde gelen kripto para borsalarından biri olan BTCTurk, oldukça ilginç bir olayla gündemde.

Özgür Çardak isimli kullanıcı, Twitter üzerinden yaptığı açıklamada mağduriyetini dile getirdi. Hem ortaya çıkışı hem de olayların gelişimi itibariyle, son zamanların en ilginç kripto para mağduriyetlerinden birine yakından göz atalım.

BTCTurk Olayları Nasıl Başladı? Nasıl Gelişim Gösterdi?

İlk olarak Özgür Çardak adlı kullanıcının BtcTurk’ten XRP transferi yapmasıyla olaylar başlangıç gösteriyor. Binance hesabına talep edilen transferin BtcTurk tarafından iki kez yapılmış olması en önemli detay.

Bunun üzerine olaya ilişkin BtcTurk cephesinden yapılan transfere ait detaylar kullanıcıyla paylaşılmış.

Ardından Özgür Çardak, Binance hesabındaki tutarı 5 gün sonra fark ederek BtcTurk’e geri göndermiş. Yanlışlık olmasına karşın parayı aynı hesapta bırakmış.

Kullanıcı tarafından yapılan açıklamada hata olarak görülen durumun Binance veya XRP sistemi kaynaklı olabileceği düşüncesinin var olduğu düşünülmüş. Aynı tutarlardan işlemleri yapmaya devam eden kullanıcı parasını çekmemiş.

Üç aylık sürenin ardından trade yaparken işlem ortasında BtcTurk tarafından hesaba el koyularak kapatılmış. 62.000 TL’ye alınan XRP’nin ederinin 130.000 TL olduğunda kapatılan hesabın, nakitteyken neden kapatılmadığına dair bilgi isteniyor.

Bu noktadan itibaren olaylar biraz daha tuhaflaşıyor.

BtcTurk’ün hesabına fazla gönderilen tutarın iade ederek uzlaşma yoluna gitmek istediği kullanıcı tarafından bildirilmiş. Ancak BtcTurk tarafından XRP olarak ödeme yapılması istenmiş. Aradaki kur farkı nedeniyle değerler ilk zamandakinden çok daha farklı.

El koyulan hesapta bulunan paranın BtcTurk’ün parası ve aynı zamanda kendisinin tüm varlığı olduğu da belirtilmiş.

Özgür Çardak tarafından belirtilen mağduriyet, ödemenin XRP olarak alınmak istenmesi. Şirket tarafından yapılan geri dönüşlerde, “banka olmadıkları” detayına vurgu yapılarak ödemenin hata kaynaklı gönderiminin karşılığı istenmiş.

Ancak yanlış işlem sonucundaki XRP fiyatı şuanda 3’e katlanmış durumda.

Gelirinin tamamının kripto paradan olduğuna değinen Özgür Çardak, gelir olanağına el konulması durumunda mağduriyet yaşayacağını bildiriyor.

İşlem Nasıl Sonlandırılacak?

Yapılan işlemler bütününe göz atıldığında hatanın BTCTurk cephesinde olduğu aşikâr. Kullanıcının da paranın iki kez gelmiş olmasına yönelik olarak kontrolleri gerçekleştirmemesi sonucunda olaylar daha da büyümüş.

Twitter üzerinden yaptığı paylaşımlara destek alan Özgür Çardak için şirket tarafından yapılan geri dönüşte son karar alınmış. BtcTürk ve kullanıcı 8 Ekim Pazartesi günü konuyu bir karara bağlamak adına bir araya gelecekler.

Özgür Çardak, BTCTurk’ün kendisini mağdur etmeyeceğine yönelik olarak inancının tam olduğunu belirtiyor.

Marka değeri zedelemesine yönelik olarak herhangi bir paylaşım olmadığını belirten Çardak, mağduriyetinin giderilmesini istiyor.

İlk andan itibaren iki taraf arasındaki iletişimde kullanıcı, BtcTurk’ün kendilerine ait hatadan dolayı kendisinin mağdur edilmemesi gerektiğini belirtmiş.

Yardım isteğine yönelik olarak kendisine çok sayıda destek gelen kullanıcının paylaşımlarının sonucu merak konusu.

BTCTurk Dava Açılacağı Uyarısında Bulundu

Bu süreçteki en önemli detaylardan biri de, şirket tarafından ilk olarak yapılan paylaşımların kaldırılmasının istenmesi. Yapılan açıklamalar sonucunda aldığı ilk görüşte Tweet’lerin silinmemesi durumunda dava açma uyarısı yapılmış.

özgür çardak BTCTurk açıklaması

Ancak olayların art niyetten kaynaklanmadığının belirlenmesi ve diğer kullanıcılar tarafından da destek gelmesi olayların seyrini değiştirdi.

BTCTurk cephesinden alınacak olan karar ve görüşmenin ardından neler yaşanacağı son karar olacak.

Kullanıcının hesabının hala el koyulmuş halde kapalı olması sonucunda çok sayıda destekçi şirketin hatasını kabul etmesi beklentisi içerisinde. Türkiye’nin sayılı kripto para borsalarından olması sebebiyle, sahip olduğu kullanıcı sayısı oldukça yüksek.

Yaşanabilecek olası bir olumsuzluk durumunda, tepkinin çok daha yoğun seviyeye ulaşabileceği düşüncesi mevcut.

 

Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.