Türkiye'nin Coin Haberleri - Bitcoin Haber
Bitcoin
$70,467.29
+1208.82
Ethereum
$3,562.37
+67.8
Litecoin
$94.50
-0.6
DigitalCash
$38.50
+0.79
Monero
$136.55
-0.77
Nxt
$0.00
-0
Ethereum Classic
$32.36
+0.48
Dogecoin
$0.22
+0.02

Zambiya Merkez Bankası’ndan Bitcoin Hakkında Duyuru

0 273

Bitcoin’in ödeme aracı olma noktasında kat ettiği yola Zambiya’dan destek gelmedi.

Zambiya Merkez Bankası, resmi olarak yaptığı açıklama Bitcoin’in yasal ödeme aracı olmadığını belirtti. Sadece BTC değil aynı zamanda benzeri kripto paraların da aynı statüde değerlendirilmesi gerektiği vurgulandı. Borsalarda çökme yaşanması durumunda, yatırımcıların açıkta kalacağına dair bilgi verildi.

Kripto Paralar Yasal Değil

Afrika ülkelerinden Zambiya, kripto paralara yönelik resmi açıklamalarıyla gündem yarattı.

Zambiya Merkez Bankası’nın oluşturulmasını kolay hale getiren yasada, kripto paralara yetki veren madde bulunmaması dikkat çekti. Yaşanan gelişmeler üzerine Zambiyalı ekonomist Chibamba Kanyama Bitcoin.com ile iletişim kurdu.

Kanyama, bankanın elinde dijital para piyasalarına dair düzenleme yetkisi bulunmadığını söyledi. Bankanın elinde kripto para işlemlerine dair düzenleme ve yasaklama yetkisi yok.

Şu an için sadece yapılan uyarıların dikkate alınması gerektiğine dair destek görüşlü açıklamalar da mevcut. Ülke vatandaşlarının kripto para borsalarında beklenmeyen durumlar yaşamaları durumunda yetkili merciin bulunmadığı paylaşılan en önemli detay olarak tanımlanıyor.

Zambiya Ülke Parlamentosu Kararı Geçerli

Ülke parlamentosu tarafından alınan karara göre Zambiya Merkez Bankası’nın elinde kriptolarla alakalı yetki yok.

Yasaklama veya düzenlemeye dair alınacak kararların tamamında parlamentodan geçmek zorunda. Yapılan duyuru sonrasında gözler hükümetin açıklamasına çevrilse de henüz herhangi bir paylaşım yok.

Zambiya, kripto paralara karşı yasal ödeme aracı olarak kullanıma karşı görüşüyle çok sayıda yatırımcının dikkatini çekti. Merkez Bankası uyarılarına yönelik Zambiyalı vatandaşların çoğu aynı görüşte değil.

Tüm dünyada yeni nesil ödeme araçlarından biri olarak kabul edilme üzerine geliştirmelerin yapıldığı söyleniyor. Zambiya’da resmi ödeme aracı olarak şu an ve ilerleyen zamanlar için böyle bir durum söz konusu olmayacak gibi.

Yapılan açıklama tamamen bilgilendirme amaçlı olsa da, gösterilen tepkiler yoğun seviyede.

Güncel kripto para haberleri için sosyal medya hesaplarımızı takip etmeyi unutmayın: FacebookTelegramTwitter 

Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.