Türkiye'nin Coin Haberleri - Bitcoin Haber
Bitcoin
$63,923.52
+1182.56
Ethereum
$3,053.86
+10.64
Litecoin
$81.16
+0.95
DigitalCash
$29.64
+0.86
Monero
$117.34
+2.66
Nxt
$0.00
-0
Ethereum Classic
$26.09
+0.22
Dogecoin
$0.16
+0.01

Turcoin Dolandırıcılığına 11 Bin Yıl Hapis İstemi

0 414

Turcoin için iddialar son derece yüksek seviyeye ulaşmış durumda. 200 milyon TL değerindeki vurgunun yankıları sürüyor.

Yapılan incelemeler sonucunda on binleri aşkın kişi üzerinden Turcoin yöneticilerinin dolandırıcılık yaptığı iddiaları mevcut. Yöneticilerin her birine yönelik olarak 11 bin yıllık hapis cezası istemi yapıldı.

Turcoin yatırımı geçen yıl ortaya çıkmıştı. Temmuz ayında yapılan eş zamanlı operasyonlar sonucunda yöneticiler yakalandı. Hipper A.Ş. kapsamındaki yöneticiler için net karara varıldı.

Sermaye 1 milyondu

Dolandırıcılığın merkezinde olan şirket Hipper A.Ş. olarak biliniyor. 1 milyon TL sermaye ile Muhammed Satıroğlu tarafından kurulan şirket paravan olarak kullanıldı. Turcoin dolandırıcılığıyla, kripto para üzerinden yüksek seviyedeki dolandırıcılığın izleri oraya çıktı.

Sadun Kaya ismi, şirketin toplam yüzde 49 hissesini alarak ortak olmuştu. Şirket, mankenlerle yaptıkları toplantılarla beraber sektöre hızlı girmişti. Hippara adında sanal para üretimiyle yatırımcıları çeken dolandırıcılık projesi kısa sürede yayıldı.

Güven oluşturmaya yönelik olarak katılımcılara şirket bilançoları gösterilmişti. Çok sayıda yatırımcının daha fazlasını geri alma vaadiyle kandırıldığı biliniyor.

Paralar özel hesaba

Sistemin işleyişine göre her katılımcı 1500-2000 TL değerinde paketler alabiliyordu. Paketlerde biriken paralar ise Kıbrıs’ta bulunan hesaba iletiliyordu.

Sadun Kaya’nın sahip olduğu banka hesabında toplanan paralar ise yeni bir hesaba ulaştırılma üzerine kurulmuştu.

Şirketin toplantılarına katılan isimler arasında Şebnem Schaefer ve İpek Tanrıyar gibi önde gelen isimler yankı uyandırmıştı. Sunucu olarak önde gelen isimlerin tercih edilmesi yatırımcıları heyecanlandıran gelişme oldu.

Savcılık tarafından yapılan değerlendirmeye göre binlerce kişi fırsat avcısı sıfatıyla mağduriyet yaşadı. Yöneticilerin her biri için 11 bin yıldan açılan kapıyla beraber yapılacak değerlendirmeler sonucunda net olarak karar verilecek.

Turcoin için dolandırılan yatırımcıların durumunun ne olacağı ise belirsiz. Mahkeme sonucunda genel durum görülecek.

Güncel kripto para haberleri, kripto para airdrop ve ico paylaşımları için sosyal medya hesaplarımızı takip etmeyi unutmayın : FacebookTelegramTwitter 

Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.