Türkiye'nin Coin Haberleri - Bitcoin Haber
Bitcoin
$69,720.33
-1050.08
Ethereum
$3,532.12
-55.94
Litecoin
$99.24
+3.5
DigitalCash
$38.37
-0.2
Monero
$135.22
-2.65
Nxt
$0.00
0
Ethereum Classic
$32.08
-0.25
Dogecoin
$0.21
-0

Rusya Merkez Bankası: “Niteliksiz” Yatırımcıların Kripto Varlıkları Sınırlandırılsın

0 414

Rusya Merkez Bankası, dijital varlıklar satın almak isteyen “niteliksiz yatırımcılar” için yıllık bir limit belirlemek istiyor.

Haber, Rusya’nın yerel medya devi RBC’de yer aldı. Rusya Merkez Bankası, kısa bir süre önce Rusya’nın parlamentosunda Devlet Duma’daki üç okumanın ikincisini değiştirmek istiyor. “Dijital Finansal Varlıklar Üzerine” olarak adlandırılan mevcut taslak kripto yasası değişebilir. Merkez Bankasının raporu, yatırımcı limitlerini Rusya Parlamentosu tarafından da gözden geçirilen kitle fonlaması ile ilgili taslakta belirtilenlerle eşitlemeyi tavsiye ediyor.

Devlet Duma’nın finansal piyasalar komitesi başkanı Anatoly Aksakov, konuyla ilgili RBC’ye demeç verdi. Aksakov, eşiğin, kitle fonlaması projelerinde yıllık yatırım limitiyle aynı şekilde, yılda yaklaşık 600 bin ruble (9,100 $) olarak kurulacağını söyledi.

Raporda parlamento, Merkez Bankasının mevcut önerileriyle tasarı geçtiği takdirde, vasıfsız yatırımcılar ülke içinde yayınlanan dijital varlıkları satın alabilecek. Ayrıca, dijital varlıklar elde edebilecekler. Yatırımcıların bu tür jetonları aracı olmadan satmasına veya satın almasına da izin verilecek.

Bir Yıldan Az Deneyime Sahip Yatırımcılar “Niteliksiz” Kabul Ediliyor

Rusya Merkez Bankası, 1 yıldan az bir yatırım deneyimine sahipse, bir yatırımcıyı “niteliksiz” olarak kabul ediyor. “Nitelikli” bir yatırımcı olarak kabul edilmek için, bir kişinin yeterlilik sertifikası alması gerekiyor. Ayrıca, en az bireysel yatırım süresi şartlarını sağlamaları da gerekiyor. Veya devlet tarafından nitelikli bir yatırımcı olarak kabul edilen bir şirkette en az iki yıl iş deneyimi olması isteniyor.

RBC’ye göre, hükümet ayrıca kripto varlık alım satımı yapan finansal aracılar için şartlar oluşturmak istiyor. Taslağın mevcut versiyonuna göre, bankalar, emanetçiler ve borsalar tüm kripto işlemlerini takip etmek zorunda kalacak. Ayrıca, gerekirse kalifiye olmayan yatırımcılar tarafından işlem gören miktarları diğer taraflara, kurumlara veya devlet kurumlarına deşifre etmeleri gerekecek.

Devlet Duma’nın mayıs ayındaki ilk okumasında ilk olarak onaylanan “Dijital Finansal Varlıklar” tasarısı, Rus hukukçular arasında büyük bir tartışma başlattı. İkinci okuması, kanun koyucular tarafından defalarca ertelendi.

Şubat ayında, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin hükümetin dijital varlıklar endüstrisi için düzenlemeleri kabul etmesi için son bir tarih belirledi. Buna göre, Putin, milletvekillerinin 2019 ilkbahar oturumunda tasarıyı kabul etmelerini istedi.

Daha yakın zamanlarda Aksakov, Rus haber ajansı RNS’ye, kripto faturasının yasaya konulmadan önce son aşamalara ulaştığını söyledi. Mali komite başkanı, tasarının mart ayının sonuna kadar kabul edilmesini bekliyor.

Güncel kripto para haberleri, kripto para airdrop ve ico paylaşımları için sosyal medya hesaplarımızı takip etmeyi unutmayın : FacebookTelegramTwitter  İnstagram

Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.