Türkiye'nin Coin Haberleri - Bitcoin Haber
Bitcoin
$61,940.60
+783.38
Ethereum
$2,995.34
+22.11
Litecoin
$78.68
-0.71
DigitalCash
$28.23
+0.58
Monero
$114.32
-0.7
Nxt
$0.00
-0
Ethereum Classic
$25.25
+0.02
Dogecoin
$0.15
0

Ripple (XRP) Neden Düşüyor ?

0 460

Ripple (XRP) Neden Düşüyor ?

Ripple (XRP) fiyatı, Bitcoin (BTC) 16.000 dolardan 19.915 dolara yükselmeye başladığında özellikle iyi bir performans sergilemişti. Ancak son birkaç günde kıdemli altcoin, baskın kripto para birimine göre önemli ölçüde düşük performans gösterdi. Yazım sırasında XRP, son 24 saat içerisinde %10’luk bir kayıp ile 0,49 dolar civarına indi.

24 saatlik XRP grafiği. Kaynak: CoinGecko

XRP, Kasım ayı rallisi sırasında en iyi performans gösteren büyük piyasa değerine sahip altcoin’lerden biriydi. 1-24 Kasım arasında Coinbase’de yaklaşık %280 artarak 0,2415 dolardan 0,9210 dolara yükseldi. Son 4 gün içinde, 6 Aralık’taki en yüksek noktadan 9 Aralık’taki en düşük seviyesine kadar; BTC’de yaklaşık %9’luk bir düşüş görüldü. Aynı dönemde XRP fiyatı %20 civarında kayıp yaşadı ve önemli ölçüde daha derin bir düzeltme yaşadı.

Stellar, Ethereum ve merkezi olmayan finans (DeFi) token’ları dahil olmak üzere diğer büyük altcoin’lerin tümü benzer bir eğilim gördü. Bununla birlikte BTC fiyatı 17.600 doların altına indiği düşüşünden toparlanmaya başlasa bile, XRP fiyatı keskin bir şekilde düştü. Analizini Forbes’ta paylaşan analist ve yazar Joseph Young’a göre XRP’nin son 3 gün içinde durgunlaşmasının, hatta bugün düşüşe geçmesinin üç temel nedeni var. Potansiyel nedenler, Bitcoin’e kıyasla nispeten düşük bir hacminin olması, piyasadaki belirsizlik ve XRP sahiplerine özel yapılan bir airdrop sonrası satışla karşı karşıya kalınması.

XRP sahiplerine özel Spark airdrop’unda önemli tarih geride bırakıldı

Geçen hafta XRP fiyatının en büyük katalizörü, Spark token’larının airdrop’u olmuştu. Binance gibi büyük borsalar, Ripple sahiplerinin Spark token’ları almasına izin vermek için airdrop’u destekliyordu.

XRP’si olan her kullanıcı, airdrop’un bir parçası olarak Spark token’larını aldı.

Bir airdrop, mevcut bir kripto para biriminin sahiplerini yeni oluşturulan bir kripto varlığını almasına izin veren bir mekanizmadır. Spark söz konusu olduğunda airdrop, Ripple sahipleri için tasarlandı ve bu durum kısa sürede XRP talebinde ani bir artışa neden olmuş olabili

Airdrop açıklandıktan sonra Santiment’teki araştırmacılar, XRP işlem hacminin neredeyse kısa bir süreliğine ETH’yi geçtiğini keşfetti. Santiment’teki araştırmacılar şu ifadeleri kullandı:

“TİCARET HACMİNİN EN ÇOK TARTIŞILAN DÖRT KRİPTO VARLIĞI İLE NASIL KARŞILAŞTIRILDIĞINA BAKILDIĞINDA, FİYATLAR 11 GÜNDE İLK KEZ 18.000 DOLARIN ALTINA DÜŞTÜ. AYRICA, XRP, AİRDROP BEKLENTİSİYLE TEKRAR ETH’Yİ GEÇMEYE YAKLAŞIYOR.”

XRP fiyatı airdrop öncesinde büyük bir talep akışı olduğundan muhtemelen bir düzeltme gördü. Airdrop’un anlık görüntüsü (snapshot) tamamlandıktan sonra varlığın durgunlaşmasına neden olan bir satış dalgası gerçekleşti.

Kısa vadede, dar zaman dilimi grafikleri XRP fiyatının oldukça değişken bir dönemden sonra konsolide olduğunu ve toparlandığını gösteriyor. Kripto para birimi, 9 Aralık’tan bu yana geçen süreç içerisinde %10 ila %20’lik hareketler gördü ve bu muhtemelen vadeli işlemler piyasasını zorladı.

Bir kripto para biriminin fiyatı, türev piyasası sakinleştiği için genellikle oldukça değişken bir dönemden sonra konsolide olur.

Bir vadeli işlem piyasasında açık pozisyonlar önemli ölçüde düştüğünde, varlığın yenilenen ivmeyi görmesi zaman alır. Analiste göre yakın gelecekte bu, XRP fiyatı için düşük volatilite aşaması olasılığını artırıyor.

Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.