Türkiye'nin Coin Haberleri - Bitcoin Haber
Bitcoin
$64,687.45
+805.19
Ethereum
$3,087.65
+5.79
Litecoin
$81.04
-0.18
DigitalCash
$29.80
+1
Monero
$117.72
+3.04
Nxt
$0.00
-0
Ethereum Classic
$26.06
+0.25
Dogecoin
$0.15
0

Ripple Yöneticilerinden SEC’in Son Talebine İtiraz

1 657

Ripple Yöneticilerinden SEC’in Son Talebine İtiraz

Ripple’dan Brad Garlinghouse ve Chris Larsen, federal bir yargıçtan, SEC’den gelen mahkeme celplerini engellemesini istedi. Bu celpler ile komisyon, sekiz bankadan kişisel mali bilgiler talep ediyordu. Komisyonun, şirketin CEO’su Brad Garlinghouse ve kurucu ortak Chris Larsen’in kişisel finansal bilgilerini talep etmesiyle Ripple ve SEC hukuk cephesinde daha fazla gelişme kaydedildi.Aynı zamanda, Japon finans devi SBI Group, hissedarlarına XRP’de temettü ödemeyi teklif ederek Ripple’a verdiği desteği ikiye katladı.

SEC, Ripple yöneticileri hakkında kişisel bilgi istiyor

ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu ile blockchain ödeme işlemcisi Ripple arasında yaklaşan dava, şirketi temsil eden iki yönetici için daha kişisel hale geldi. Bloomberg daha önce Komisyonun, Garlinghouse ve Larsen için sekiz yıl önce kişisel mali bilgi talep ederek en az altı bankaya mahkeme celbi gönderdiğini bildirdi.Bununla birlikte, Ripple’ın yöneticileri, federal bir yargıca bir öneri sunarak SEC’in girişimine karşı mücadele etti. Garlinghouse ve Larsen, Komisyon’un bu talebinin “tamamen uygunsuz bir yaklaşım” olduğunu söyledi.

Her ikisi de, XRP işlemleriyle ilgili tüm gerekli kayıtları ve şirketten alınan diğer tazminatlarla ilgili bilgileri sağlamayı kabul ettiklerini iddia etti. Ancak, kişisel mali durumlarının firmanınkiyle bir şekilde bağlantılı olduğuna dair hiçbir iddia bulunmadığına inanıyorlar.Garlinghouse ve Larsen’i temsil eden avukatlar, “SEC, neden bu bilgiye sahip olduğuna dair tutarlı bir açıklama sunmadı ve sunamıyor?” dedi.

2020’nin sonunda bilindiği üzere SEC, ödeme işlemcisinin 1,3 milyar dolarlık kayıtsız menkul kıymet satışı gerçekleştirdiğini iddia ederek Ripple aleyhine suç duyurusunda bulunmuştu.Dava, Ripple için ağır sonuçlar doğurdu. Son zamanlarda şirket, uluslararası para transferi sağlayıcısı MoneyGram ile ortaklığının sona erdiğini duyurdu.

SBI Group, XRP desteğini geliştiriyor

ABD’deki düzenleyiciler, XRP’nin bir menkul kıymet olduğunu ve bunun sonuçlarını üstlenmesi gerektiğini kanıtlamaya çalışırken, Japonya gibi diğer ülkeler açıkça Ripple’ı daha fazla destekliyorlar. En büyük Japon kuruluşlarından biri olan SBI Group, geçen yıl XRP’nin yerel yasalara göre menkul kıymet değil, bir “kripto para birimi” olduğunu söylemişti. SBI Group, bugün erken saatlerde, hissedarların temettülerini Ripple’ın yerel token’ı olarak alabileceklerini söyleyerek desteğini yineledi. En az 100 hissesi olanlar 2.500 yen (kabaca 25 dolar) değerinde XRP alabilirler.

1 yorum
  1. […] göre hem non-fungible token’lar (NFT) hem de Ethereum (ETH) “aşırı fiyatlandırılmış”. Hatta kendisine göre bu, bir çeşit yüksek fiyatlı varlığın ticareti, eski bir şakayı […]

Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.