Finans kurumlarının dijital varlık adaptasyonuna dair öngörülerini paylaşan Ripple, önde gelen bankaların dijital para desteği vermeye başlayacaklarını belirtti. Resmi blog sayfası üzerinden 2020 yılı öngörülerini paylaşan Ripple, dünyanın en büyük bankalarından bazılarının dijital varlıklara destek vereceğini savundu. Ripple’ın iddiasına göre, 2020’de Bitcoin (BTC) kabul eden bankaların sayısı artacak. FinTech şirketi Ripple, 19 Aralık tarihinde, “2020: The Year of the Digital Asset” başlıklı bir blog yazısı paylaştı. Dijital varlıkların kabulüne ilişkin fikirlerini ileten Ripple yetkilileri, dünyanın önde gelen bankacılık kurumlarının dijital varlıklara olan tutumlarını değerlendirdiler. Ripple’ın ürünlerden sorumlu kıdemli başkan yardımcısı Asheesh Birla, genel kullanıma açık mobil cüzdanların ve PayPal gibi ödeme uygulamalarının, yeni yılda blockchain ve kripto para teknolojilerine yönelik hamleleri olacağını savundu. Dijital varlık kullanımının artacağını savunan Ripple CEO’su Brad Garlinghouse ise, dünyanın en büyük 20 bankasından yarısının 2020 yılında dijital varlık saklama ve alım satım hizmeti vereceğini ileri sürdü.

Geleneksel para birimleri “dijitalleşecek”

Ripple’ın resmi blog hesabında yayımlanan yazıda, finans devlerinin kripto para pazarına girmek için zemin oluşturdukları belirtildi. Gerek bankacılık kurumları, gerekse dijital ödeme hizmet sağlayıcılarının, kullanıcıların aklında yer eden, “Kripto para hangi bankadan alınır” sorusuna cevap vermek adına fizibilite süreci içinde oldukları iletildi.Şirketin CEO’su Brad Garlinghouse, finans devlerinin 2020 yılında dijital varlık desteklerini iyiden iyiye artıracaklarını belirtti. En büyük 20 bankacılık kurumunun yarısının, “dijital varlık saklama ve alım satım hizmeti vermesini” beklediğini ifade eden Garlinghouse, geleneksel (fiat) para birimlerinin 2020 yılında “dijitalleştirileceğine” inandığını söyledi. Ripple yöneticisi Asheesh Birla da benzer düşüncelerin altını çizdi. Blog yazısında Birla, mobil cüzdan ve ödeme uygulaması sağlayıcılarının blockchain ile uyumlu çalışmaya başlayacaklarını vurguladı.  Birla, “Yeni nesil müşteri talebine ayak uydurmak ve dijital bankalarla rekabet etmek isteyen Gojek, Grab ve PayPal gibi ödeme hizmeti sağlayıcıları, dijital varlıkları ve blockchain teknolojisini benimsenmeye daha fazla önem verecekler” ifadelerini kullandı.

Kripto para ekosisteminin gelişimi için çalışan Ripple bir yandan da hakkında açılan dava için vakit harcıyor. Aralık başında şirket, XRP üzerinden kayıt dışı menkul kıymet satışı yaptığı iddia edilen davanın reddi için başvuruda bulunmuştu. Ekim ayında Ripple, dünyanın en büyük finans teknolojileri şirketlerinden biri olan Londra merkezli Finastra ile iş birliğine gitmişti. Ortaklık kapsamında Finastra müşterileri, RippleNet blockchain ağna doğrudan erişebilir hale geldiler.