Türkiye'nin Coin Haberleri - Bitcoin Haber
Bitcoin
$64,317.86
+99.25
Ethereum
$3,143.55
-13.89
Litecoin
$85.33
+1.72
DigitalCash
$30.59
+0.57
Monero
$120.96
+1.33
Nxt
$0.00
0
Ethereum Classic
$26.76
+0.5
Dogecoin
$0.15
-0

Macaristan Merkez Bankası’ndan Kripto Paralar İçin Yasaklama Çağrısı

0 312

Macaristan Merkez Bankası Başkanı tarafından kısa bir süre önce Rus merkez bankasının kripto para faaliyetlerini yasaklama önerisinin kabul edildiği açıklandı. Buna ek olarak başkan, Avrupa Birliği’nin de kripto ticareti ve madenciliğinin yasaklanması gerektiğini düşünüyor. İşte detaylar..

Avrupa Birliğine “Kripto Para İşlemleri Yasaklansın” Önerisi

Macaristan Merkez Bankası Başkanı yaptığı açıklamalarda “yasadışı faaliyetlere hizmet edebileceği ve finansal piramitler oluşturma eğiliminde olduğu” gerekçesiyle Avrupa Birliğinin kripto para işlemlerini yasaklaması gerektiğini kaydetti. Bu açıklamalar kripto para dünyasının tepkisini çekerken Macaristan yetkilileri kararlarından emin görünüyor.

György Matolcsy tarafından yapılan açıklamalarda Rusya merkez bankasının önerdiği yasaklama fikirleri ile aynı düşüncede olduğu kaydedildi. Buna ek olarak Matolcsy tarafından yapılan açıklama şu şekilde:

“Teklif ile tamamen aynı fikirdeyim ve ayrıca üst düzey AB mali düzenleyicisinin AB’nin kripto paraları yasaklaması gerektiği fikrini destekliyorum. Çoğu yeni Bitcoin üretmek için kullanılan madencilik yöntemi için de aynı şekilde.”
 “Kripto para birimlerinin yasa dışı faaliyetlere hizmet edebileceği ve finansal piramitler oluşturma eğiliminde olduğu açıktır”

Kripto paraların yasa dışı faaliyetlerin önünü açtığını belirten başkan, bu durumun bir an önce engellenmesi gerektiğini düşünüyor. Çin’in yasaklama kararı için de destek söylemlerinde bulunan başkan Macaristan için yeni yasakları ortaya atabilir.

Bu Veriler Bitcoin’de Yeni Bir Koşu Trendini Hedef Gösteriyor!

Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.