Türkiye'nin Coin Haberleri - Bitcoin Haber
Bitcoin
$61,940.60
+783.38
Ethereum
$2,995.34
+22.11
Litecoin
$78.68
-0.71
DigitalCash
$28.23
+0.58
Monero
$114.32
-0.7
Nxt
$0.00
-0
Ethereum Classic
$25.25
+0.02
Dogecoin
$0.15
0

Lightning Labs, Bitcoin’e DeFi’yi Getiriyor!

0 382

Lightning Labs, Bitcoin’e DeFi’yi Getiriyor!

Bitcoin Lightning Network için bir yazılım geliştirme firması ve insanların Bitcoin’i hızlı ve ucuza göndermesine olanak tanıyan bir kanal sistemi olan Lightning Labs bugün ağda kilitli olan fonlarla ticaret yapmanın bir yolunu duyurdu.

Lightning node’ları (Lightning Network üzerinde Bitcoin işlemlerinin nasıl işleneceğini koordine eden bilgisayarlar); bu işlemleri nasıl finanse edeceklerini belirlemelerine yardımcı olan bilgilere erişemezler ve diğer node operatörleri, likiditeye ihtiyaç duyduklarını düğümlere bildirmenin bir yolunu bulamazlar.

Lightning Labs, sorunu çözmek için bugün, node operatörlerinin ağı çalıştırmak için ihtiyaç duydukları likiditeyi satın alabilecekleri bir pazar yeri olan Lightning Pool’u duyurdu. Bu yenilik, her şeyin sorunsuz çalışmasına yardımcı oluyor, ancak aynı zamanda Lightning Network’te para kazanmanın yeni bir yolunu da oluşturuyor.

Genellikle likidite gönderen node’lar, Lightning Pool’un açık artırma işlevini kullanarak ağın stres altındaki bölümlerine nereye likidite gönderileceğini hesaplayabilir. Bunu yaparak para kazanabilir. Likidite alacak şekilde ayarlanan node’lar, satın alınacak en iyi kanalları belirlemek için Pool’daki açık artırmayı kullanabilir.

Teorik olarak bu, insanların Lightning Network’ten para kazanmasını kolaylaştırabilir.

Bitcoin’den getiri elde etmek

Lightning Labs bir açıklamada şunları söyledi: “İşletmeler ve node operatörleri, kanal yönetim süreçlerini kolaylaştırmak ve likiditeye erişim yerine müşteri kazanmaya odaklanmak için Pool’u kullanabilecek.” Ayrıca bu gelişme, ağı “tüm katılımcılar için daha güvenilir, esnek ve verimli” hale getiriyor.

Lightning Network buna “LiFi” diyor, çünkü hiçbir şey gözetim altında değil. Ayrıca kulağa DeFi veya (merkezi olmayan finans) gibi geldiği için; insanlara protokollerine likidite sağladıkları için ödeme yapan gözetim dışı finansal protokollere atıfta bulunuyor.

Şimdi bu Lightning Network’e geliyor. LiFi’de, “Havuz satıcıları üçüncü bir tarafa güvenmeden veya fonlarının velayetini kaybetmeden gerçek Bitcoin’den getiri elde edebilir. Bu getiri, karşı taraf riski olmaksızın Lightning’deki yeni sermayeye erişim için prim ödemeye istekli olan Pool’daki alıcılardan elde edilir.”

Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.