Türkiye'nin Coin Haberleri - Bitcoin Haber
Bitcoin
$64,690.85
+769.84
Ethereum
$3,160.82
+28.62
Litecoin
$84.44
-0.08
DigitalCash
$30.63
+0.06
Monero
$120.11
+0.14
Nxt
$0.00
0
Ethereum Classic
$26.55
-0.26
Dogecoin
$0.15
-0

Kripto Parayı Yasallaştıran Ülkeler Arasına Bir Yenisi Daha Eklenebilir!

0 429

Kripto parayı yasallaştırmak isteyen ülkeler arasına bir ülke daha eklenmesi bekleniyor. Yapılan açıklamalara göre artık Afrika ülkelerinden Zimbabve de bu konuya oldukça ilgi duymakta. Konuya ilişkin bir kripto paranın üzerinde durulmamış olsa da düzenlemelerin ve denemelerin devam ettiği bildirildi.

Zimbabve’den Kripto Para Yasallaştırma Adımları!

Bundan birkaç ay önce kripto parayı yasal bir para birimi olarak kabul eden El Salvador’un ardından sıra şimdi de Zimbabve’de olabilir. Hali hazırda birçok ülkede de tartışılan bu durumla ilgili olarak Afrika ülkesinde de denemeler başlamış durumda. Ülkede düzenlenen Bilgi İletişim Teknolojileri Zirvesi’nde konuşan başkanlık ofisi teknoloji biriminin başkanı Charles Wekwete konuyla ilgili şu sözleri kullandı:

“Birçok devlet hala kripto paraları anlamaya ve onları nasıl kontrol altına alacağı sorusunu çözmeye çalışıyor. Biz de ilk başta anlamaya çalıştık. Çünkü bu tür varlıklar geleneksel piyasalardakinden çok farklılar. Tabii ki sınır ötesi ödemelerde kullanılabilmeleri itibariyle, yasa dışı aktiviteler ve para aklama konularıyla ilgili ciddi korkular da mevcut. Dolayısıyla dersimize iyi çalışmamız lazım. Bazı denemeler yapmak için özel sektörün çeşitli paydaşlarıyla görüşmeler yapmaya başladık. Konuyla ilgili hükumet de bir açıklama yapacak ancak henüz o seviyeye gelmedik. Bu bölge zor ve karmaşık bir bölge ancak görüşmelerimiz devam ediyor”

Ülkede kripto paraların özellikle terörün finansmanı ve kara para aklama gibi konular üzerinde adının duyulmasıyla konuya soğuk bakılmaktaydı. Ancak dünyanın farklı noktalarından düzenlemelerin hızlandığına ilişkin haberler gelmesiyle bakış açısı da değişebilir.

Bitcoin (BTC) Yeni Bir Rekor Kırabilir mi? (8 Kasım)

Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.