Türkiye'nin Coin Haberleri - Bitcoin Haber
Bitcoin
$63,923.52
+1182.56
Ethereum
$3,053.86
+10.64
Litecoin
$81.16
+0.95
DigitalCash
$29.64
+0.86
Monero
$117.34
+2.66
Nxt
$0.00
-0
Ethereum Classic
$26.09
+0.22
Dogecoin
$0.16
+0.01

Kripto Paralarınızı Bu Şekilde Çalabilirler Dikkat!

0 435

Türkiye’de son zamanlarda kripto para sektörüne girmek isterken dolandırılanların sayısı bir hayli artmış durumda. Milyonlarca liralık vurgunların olduğu alanda kripto paraların çalındığı yeni bir yöntem ortaya çıktı.

Sosyal Medyadan Kripto Paralarınızı Çalabilirler!

Kısa bir süre önce çıkan ve Türkiye’de yaşanmış bir dolandırıcılık olayı insanları hayrete düşürdü. Sosyal medyadan insanları dolandıran çetenin herhangi bir hesabı ele geçirerek hesabın arkadaşlarına yazdığı ortaya çıktı. Bu şekilde karşı taraf arkadaşlarıyla konuştuğunu sanarak dolandırıcıların ağına çok daha kolay bir şekilde düştü. Erhan G. isimli bir kişi de tıpkı bu şekilde dolandırıcıların tuzağına düşmüş durumda. Toplamda 370 bin lirayı dolandırıcılara gönderen mağdur sosyal medyadan arkadaşının tavsiyesi üzerine bir başkasıyla iletişim kurduğunu açıkladı. Kendisini yatırım uzmanı olarak tanıtan şahıs farklı hesaplara ve farklı zamanlarda toplamda 8 defa mağdurdan para aldı. Dolandırılan Erhan G.’nin konu hakkındaki açıklaması ise şu şekilde oldu:

Arkadaşımın ağzından konuşmuşlardı; ‘5 bin 600 lira yatırdım, 105 bin lira kazandım. Taner Bey çok güvenilir bir insandır, aile dostumuzdur. Onun sayesinde kazandım. Siz de kazandırabilirsiniz’ gibi bir paylaşımdı bu. Tabii o paylaşımı görünce ben arkadaşıma Instagram‘dan yazdım. ‘İstersen sana numarasını vereyim bir görüş’ dedi. Kendisini ‘Taner’ diye tanıtan dolandırıcı, bana ‘Biz tamamen yasal yollarla bu işi yapıyoruz. 2 saat içerisinde tamamen dünya ve Türkiye piyasalarının durumunu takip ederek paranızı yatırım uzmanlarımızla katlıyoruz’ dediler. “Siz bu işten ne kazanıyorsunuz?” diye sorduğumda ‘Bizim de kâr payımız yüzde 25’ dediler. Daha sonra ben 10 bin TL yatırdım 2 saat sonrasında bana dönüş yaptılar. ‘Erhan Bey 117 bin TL gibi bir kazancınız var. Fatura bedeli olarak 17 bin 300 TL gönderirseniz paranızı göndereceğiniz IBAN hesabına aktaracağız’ dediler. Daha sonra kendi kar paylarını istediler, onunla alakalı da bir fatura gönderdiler. Ben onu da gönderdim. Sonrasında yine bana 40 küsur bin liralık bir bitcoin faturası gönderdiler. Ben tabii mecburen paramı geri almak için o parayı da gönderdim.

Bu şekilde on binlerce lirasını dolandırıcılara kaptıran mağdur şu anda suç duyurusunda bulunduğunu açıkladı.

Başarılı Analist Shiba Inu İçin 1 Dolar Olacağı Günü Açıkladı

Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.