Türkiye'nin Coin Haberleri - Bitcoin Haber
Bitcoin
$63,781.40
-707.09
Ethereum
$3,129.01
-26.46
Litecoin
$87.65
+3.88
DigitalCash
$30.22
-0.32
Monero
$120.35
+0.37
Nxt
$0.00
-0
Ethereum Classic
$27.12
+0.68
Dogecoin
$0.15
-0

Kripto Para Dolandırıcılığından Korunmak İçin Dikkat Edilmesi Gerekenler

0 644

Son günlerde iyice artan bu dolandırıcılık yönteminden korunmak için yapılması gereken şeyler vardır. Bu yöntemler sizi dolandırıcılıktan koruyacak ve bilgilendirecektir. Olası mağduriyetlere mahal vermemek için bu maddelere dikkat ediniz.

Kullanıcı sayısı ve yüksek işlem hacmi

Öncelikle kripto para borsasının yüksek işlem hacimli olmasına ve kullanıcı sayısına dikkat edilmesi gerekmektedir. Çünkü kullanıcı sayısı ve yüksek işlem hacmi para borsasının güvenilir olduğunu gösteren hususlardır. Kripto para borsaları kullanıcıların parası ile ayakta durduğu için ne kadar fazla kullanıcı o kadar yüksek işlem gücü demektir. Fakat bu hususun tek başına değerlendirilmesi pek sağlıklı olmaz. Çünkü çeşitli reklam ve yöntemler ile kullanıcı sayısını arttırmak mümkündür.

KYC doğrulaması

İkinci dikkat edilmesi gereken nokta ise KYC doğrulamasının olup olmamasıdır. Eğer KYC doğrulaması yok ise mutlaka o borsadan uzak durulması gerekmektedir. Zaten adını duyurmuş borsaların çoğunda KYC doğrulaması mevcut olduğu için size güvenmeniz için kolaylık sağlayacaktır.

Flash bellek kullanmak

Bir diğer yöntem ise flash bellek kullanmaktır. Çünkü paralarınızı fiziksel olarak yanınızda taşıyacağınız için olası siber saldırılardan korunabilirsiniz. Fakat bu durumda hırsızlık gibi durumlarda size dezavantaj sağlayacaktır.

Kripto para dolandırıcılığından korunmak için dikkat edilmesi gerekenler arasından en önemli husus kesinlikle doğru para borsasından yatırım yapmaktır.

Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.