Kripto para girişimcisi John McAfee , başkanlık teklifine odaklanmak için bireysel paraları tanıtmayı bırakacağını söyledi – ama kazanmayacağını zaten biliyor. 14 Aralık’ta başlayan bir dizi tweet’te , kripto kullanıcıları arasında büyük bir takip yapan McAfee, alandaki bireysel projelerin şampiyonluğunun zamanının çok fazla arttığını iddia etti. Bir yazı, “Artık kripto tanıtımları yapmıyorum” dedi.

“İnsanlar neden artık Blockchain promosyonları yapmadığımı soruyorlar. Çok zaman alıyor. Cumhurbaşkanlığı Kampanyam Ocak ayında ciddi bir şekilde başlayacak ve ikisini de yapamam. Hiçbir şekilde kriptoyu terk etmiyorum; sadece belirli projeleri teşvik etme görevi ”dedi.

Daha fazla bilgi için sınav yapıldığında, mogul yine de kripto olmayan bakış açılarıyla ilgili şüpheleri ortaya çıkardı. 2020 ABD Başkanlık Seçimlerinde aday olarak kazanabileceğini hissettiği konusunda, “Hiç şansım yok” diye cevapladı.

İki göze çarpan 2020

Geçmişte kripto para projelerini desteklediği konusunda karışık eleştiriler edinmesine rağmen, McAfee kötü Bitcoin ( BTC ) fiyat tahminleri için belki de en iyisidir . 2020 sonunda Bitcoin fiyatının 1 milyon dolar olacağını iddia ediyor ve yanlışsa kendi penisini tüketeceğini söyledi . En son Twitter turu boyunca McAfee, bahsin hala oyunda “kesinlikle” olduğunu iddia etti .

ABD başkanlık teklifi, McAfee’nin vergi sorunları yüzünden ülkeden kaçmasıyla aynı zamana denk geldi. Kampanyasını bir tekneden yaşamak ve koordine etmek için McAfee ve karısı daha sonra Dominik Cumhuriyeti’nde haftada iki kez tutuklandı.  Ekim ayında, merkezi olmayan bir takasın veya DEX’in beta versiyonunu lanse ederken, geçen ay meraklı bir bölümde ölen medya kurbanı Jeffery Epstein’a adanmış bir parola kripto para birimi ortaya çıktı .