Türkiye'nin Coin Haberleri - Bitcoin Haber
Bitcoin
$63,700.38
-1114.34
Ethereum
$3,045.09
-54.7
Litecoin
$82.58
+1.4
DigitalCash
$29.82
+0.19
Monero
$117.82
-0.19
Nxt
$0.00
0
Ethereum Classic
$26.09
-0.02
Dogecoin
$0.15
-0

İran’da Altın Destekli Kripto Para Birimi Geliştirildi: PayMon

0 430

İran İslam Cumhuriyeti’nde faaliyet gösteren dört banka, PayMon adında altın destekli bir kripto şifreleme para birimi geliştirdi. İran, bu adımla ABD’nin ekonomik yaptırımlarından kurtulmayı amaçlıyor.

Stable coin PayMon; Parsian Bank, Bank Pasargad, Bank Melli Iran ve Bank Mellat adlı bankaların işbirliği ile geliştirildi. Yeni kriptonun geliştirilmesine yerel bir fintech şirketi Kuknos da destek verdi.

Bir tezgâh üstü (OTC) kripto para birimi değişimi olan İran Fara Bourse’in yeni kripto para birimini (token) kullanacağı bildiriliyor. “PayMon”, yerel dilde “antlaşma” anlamına geliyor. İran’ın bu hamlesi ile ABD’nin ekonomik yaptırımlarının ülke üzerindeki etkisini azaltmayı öngördüğü ifade ediliyor.

Yeni kripto para biriminin, başlangıçta 1 milyar jeton olarak piyasaya süreceği belirtildi. Altın destekli kripto para, öncelikle bankalar arası ödemeyi kolaylaştırmak ve işlem yapmak için kullanılacak. Kuknos, PayMon’un, bankaların varlıklarının ve mülklerinin belirlenmesinde de kullanılmaya yönelik olduğunu açıkladı.

İran’ın, kripto para biriminde finansal işlemler yürütmek için İsviçre, Güney Afrika, Fransa, İngiltere, Rusya, Avusturya, Almanya ve Bosna ile pazarlık ettiği iddia ediliyor.

ABD’ye Karşı Kripto Para

Son zamanlarda İran’ın, Tahran’da geçen hafta gerçekleşen “Elektronik Bankacılık ve Ödeme Sistemleri” konferansında devlet destekli kripto para birimini açığa çıkarabileceğine dair söylentiler yayılmıştı. Temmuz 2018’de, ülkenin, ABD’nin yaptırımlarını aşmak için devlet destekli kripto para birimi oluşturacağı doğrulandı.

Ocak ayının sonunda İranlı milletvekilleri, ülke içindeki ödemelerde kripto para kullanımını engellemek ve vatandaşları önemli miktarda mal sahibi olmaktan alıkoymak için yasa koymaya çalıştıklarını belirtti. Geçen yıl aralık ayında, İran Bilim ve Teknoloji Başkanlığı’ndan Alireza Daliri, blok zincirinin, ülkenin ekonomisini iyileştirmeye yardımcı olabileceğini açıkladı.

Benzer bir hareket de Venezüella başlattı. Geçen yılın ekim ayında petrol destekli kripto para Petro kripto piyasasına adım attı. Bununla birlikte, madeni paranın hangi borsada işlem görmekte olduğu belirsiz. Petro’nun iddia ettiği petrol sahalarının çok az aktivite belirtisi gösterdiğine dikkat çekildi.

Güncel kripto para haberleri, kripto para airdrop ve ico paylaşımları için sosyal medya hesaplarımızı takip etmeyi unutmayın : FacebookTelegramTwitter

Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.