Türkiye'nin Coin Haberleri - Bitcoin Haber
Bitcoin
$63,843.79
-871.39
Ethereum
$3,138.84
-25.74
Litecoin
$88.29
+3.65
DigitalCash
$30.39
-0.3
Monero
$120.48
+0.05
Nxt
$0.00
-0
Ethereum Classic
$27.59
+0.96
Dogecoin
$0.15
-0

İngilterede Bitcoin Yasaklanıyor mu ?

0 510

İngilterede Bitcoin Yasaklanıyor mu ?

West Riding Personal Financial Solutions’ın genel müdürü, Bitcoin ve kripto para birimlerinin toplum üzerinde istikrarsızlaştırıcı bir etkiye sahip olabileceği ve kısıtlanması gerektiği konusunda kararlı.

West Riding Personal Financial Solutions CEO’su Neil Liversidge, Birleşik Krallık hükümetini ülkedeki kripto para birimi işlemlerini kapatmaya çağıran bir dilekçe başlattı.

“Kripto para birimlerinin özünde hiçbir değeri yoktur. Toplum üzerinde istikrarı bozucu bir etkisi olabilir. Genellikle suç faaliyetleri için kullanılıyor. İngiltere’de kripto işlemlerinin yasaklanması, bu para birimlerine güvenen suçluları engelleyebilecek ve aynı zamanda para birimine olan inancı etkileyerek fiyatlarda düşüşe yol açarak kripto tutanların servetini ve gücünü azaltacaklardır.”

Bitcoin Yasağı İçin 100.000 İmza

Hükümete ulaşmak ve Parlamentoda görüşülmek için Liversidge’in dilekçesinin 100.000 imzaya ihtiyacı var. Yazının yazıldığı sırada sadece 85 imzacı vardı.

Dilekçe, İngiltere’nin finansal hizmetler düzenleyicisi tarafından yayınlanan kripto bazlı ürünlere yönelik yasağın geçen hafta yürürlüğe girmesinden sadece günler sonra başlatıldı.

Liversidge, kötü aktörler tarafından dolandırılan insanlara yardım ettiğini söyledi.

Belirli bir kişiye, internette tanıştığı bir bayana kişisel fotoğraflar gönderdiğini düşündükten hemen sonra Bitcoin olarak 5.000 £ göndermesi için şantaj yapıldı. İkinci kurban, bir “ticaret programı” yürüten Güney Afrika Bitcoin dolandırıcıları çetesi tarafından aldatılan yaşlı bir kadın, 18.000 £ (24.600 $) kaybetti.

Liversidge, “Kriptolar, terimin en gerçek anlamıyla bir dolandırıcıdır. Kriptoları çökertmeye ve suçluları sakat bırakmaya çıktım. İngiltere hükümeti, dilekçemin talep ettiği şekilde kripto para işlemlerini yasaklayarak bir liderlik ederse, bu bir zincirleme reaksiyon başlatacak. Sonuçta bir gecede kriptoları çökertecek.”

Bu Daha Başlangıç

Kanuni yaptırımların tüm suçluları yakalayabileceğinden şüphe duyan Liversidge, “mali temellerini yok etmenin güçlerini azalttığını” söyledi ve böyle bir hareketi “başlangıç” olarak adlandırıyor ve şöyle diyor:

“Bu yüzden şimdi kripto tutuyorsanız, size tavsiyem sizden daha büyük bir aptal bulup onları bir an önce terk etmenizdir.”

Liversidge ayrıca 500’den az takipçisine hitap ederek Twitter’dan paylaşımda bulundu ancak kendisine yanıtlar gecikmedi. FastBitcoins’in kurucusu Danny Brewster şöyle dedi:

“Teknolojiyi en ufak bir şekilde anladığınızı sanmıyorum. Şans eseri düzenleyiciler bunu sizden biraz daha iyi anlıyor. Ayrıca son on yılın en iyi performans gösteren varlığını görmezden gelerek müşterilerinizin her birinde başarısız oldunuz. Yaşlı adam teknolojiye kızıyor.”

Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.